Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

SPECIALKAFFE OCH KAFFEBÖNOR

VAD ÄR SPECIALKAFFE?

För dig som är ny till kaffevärlden, så kan man komma i kontakt med order specialkaffe och inte riktigt förstå vad som menas. Vi använder oss av en kort formulering själva: ”Specialkaffe är en bedömning av dess kvalité, och ett kaffe måste ha minst 80 poäng på en 100-gradig skala för att få benämnas specialkaffe.”

SCA (Specialty Coffee Association) har en längre beskrivning av detta, där de inte går in på poäng men fokuserar på kvalité, odlingsförhållanden och när det skördas, för att uppnå bästa kvalité. Det är allt från att man lägger vikt på hur kaffet odlas, att under skörden minimera risken för defekter, och hur det sedan rostas. 

Här listar vi vårt sortiment av specialkaffe. Detta kommer både från olika svenska kaffeproducenter så väl som från andra europeiska länder. 

Lykke Happiness malet kaffe 500g Lykke Happiness malet kaffe 500g
Prova på Kahls Kaffe kaffebönor 4x250g Prova på Kahls Kaffe kaffebönor 4x250g
Lykke OK Ciao! kaffebönor 500g Lykke OK Ciao! kaffebönor 500g
Visar sida 1 av 3, totalt 84 produkter

SPECIALKAFFE OCH KAFFEBÖNOR

Specialkaffe är oftast något som endast går att producera i mindre mängder. Det är därför mikrorosterier ofta är de som har det i sitt utbud. För störra kafferosterier, som de stora i Sverige och internationellt, är det svårt att producera kaffe i små mängder, och därför inte värt att ta fram specialkaffe. 

Väldigt ofta är specialkaffe även fairtrade eller ekologiskt. Inte alltid att det är officiellt märkt så, då märkningen kostar pengar, men många mikrorosterier lägger stor vikt att kaffet odlas på rätt sätt. Specialkaffe är även mycket oftare så kallad Single Origin kaffe eller höghöjdkaffe.

Vill du köpa specialkaffe så kolla in vårt sortiment. Det finns specialkaffe från olika kaffemärken, så som Johan & Nyström (som var det första större kaffemärke att fokusera på detta i Sverige) och Lykke kaffegårdar, ett av de nya specialkaffe producenter i Sverige.

Hittar du inte det specialkaffe du letar efter? Tipsa oss, så ska vi se om vi kan ta in det i sortimentet! Vi utvecklar ständigt vårt sortiment.

TILLVERKARE AV SPECIALKAFFE?

Om du är en kafferostare som gör specialkaffe, och vill att vi tar in dig i vårt sortiment, så säg till! Vi är alltid öppna för nya kaffemärken, speciellt om fokus är på bra kaffe av hög kvalité!