•  Snabba leveranser & fri frakt över 497 kr   
  •                           Över 10.000 nöjda kunder

  •                           Stort urval av kaffebönor & kaffemaskiner

Kaffe från Lykke kaffegårdar

Lykke kaffegård är ett svenskt kafferosteri som jobbar för att få kaffe branschen mer hållbar. Det Lykke gör är att det odlar, köper och rostar allt kaffe dem själv. Ett arbete för utmana hur det normalt går till och försöka influenserna resten av kaffe industrin till det bättre.

Lykke äger sina egna kaffeplantage och företaget tillsammans med kaffebönderna, på så vis lyckas de säkerställa att deras bönder får betalt vad de ska. Kaffet odlas vid topparna i El Salvador och Panama, samt vid sjöarna vid Andes, och även i östra Afrika.

På alla kaffegårdar jobbar Lykke aktivt med att odla kaffe och visa upp sina plantage, på det rätta sättet, organiskt och utan mono-kulturer. Det bildas en harmoni mellan människorna, kaffet och planeten.

Företaget är svensktägt och startade av Johan Damgaard, som bland annat var med och startade Johan & Nyström och har även en fot i Rescued fruit. Företagets driv för hållbarhet har även lett till att det utvecklade deras nedbrytningsbara kaffeförpackningar. Idag är kaffeförpackningarna de använder till 80% nedbrutna inom 6 månader, men deras vision är att de snart ska vara komposterbara.

Visa hela beskrivningen
Produkter