•  Frakt 48 kr / fri frakt från 599 kr   
  •                    Över 15.000 nöjda kunder
  •                 Stort urval av kaffebönor & kaffemaskiner

  •  

  •  

Höghöjdskaffe - kaffe odlad på hög höjd

Höghöjdskaffe, dvs kaffe som är odlad på hög höjd mellan 900–1500 meter över havet, anses vara ett finare kaffe. Dessa kaffesorter har ofta en mer nyanserad och blommig karaktär, som många kaffefantaster föredrar. På engelska kallas höghöjds kaffe ibland för Strictly High Grown.

Höghöjdskaffe kräver extra arbete när det kommer till transport av utrusning och kaffebönor. Långsammare odlingstakt innebär även färre antal skördar per år än traditionellt odlat kaffe. Fast det du betalar för är den omtalade och högt värderade fylliga smaken.

En längre odlingsperiod innebär att kaffebönorna tar till sig mer smak och får ett högre näringsinnehåll. Att förlägga kaffeodlingarna på högre höjder förlänger utvecklingen av bönorna, vilket ger dem chansen att ta upp mer näring. Med rätt kunskap blir resultatet något som verkligen särskiljer sig mot normalt kaffe, med en högre syrlighet, mer arom och fylligare smak.

Några exempel här på Nybryggt är KW Karlberg's Aroma Ekologiskt kaffe. Den har en blandning av arabicabönor från Honduras och Uganda med en karaktär av söt choklad. Lavazza Expert Aroma är ett höghöjdskaffe från Brasilien med sin tydliga mjuka och söta smak av nöt. Vergnano Antica Bottega kaffe kommer från odlingar högt upp i Brasiliens, Nicaraguas, Costa Ricas och Haitis berg. Costa Ricas kaffebönor växer exempelvis i vulkanisk jord och får därigenom sin spektakulära lena och rika smak av valnöt.

Visa hela beskrivningen
Produkter