Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

CAFFÉ BARBERA KAFFE OCH KAFFEBÖNOR

Historien av Caffé Barbera började i 1870 när Domenico Barbera bestämde sig att flytta till Södra Italien och började producera kaffe med en liten rostning maskin, kallad Tornado. Maskinen kunde endast rosta 30 kg kaffebönor på en gång. 

Domenico Barbera var en person som kunde kombinera norra Italiens industriell mindset och söders glada och lättsam livsstil till en fungerande kaffe business. Domenico gick bort i 1903, men innan dess hade han hunnit lära sin familj grunderna till Caffé Barbera, och företaget kunde fortsätta leva vidare genom hans son Antonio Barbera.

Sen Domenicos bortgång har Barbera business fortsätt växa och genom åren har Barbera kaffe spridit runt omkring Italien, men även globalt. Barbera är även ett namn som kan hittas från flera kafferelaterade studier; eftersom den fjärde generationen (Carmelo Barbera) grundade Italiens första kemiska laboratorium som dedikerades till att studera den italienska kaffekulturen.

Den femte generationen efter Domenico Barbera la sitt fokus på att växa internationellt - och lyckades. Enrico Barbera grundade till och med kaffekedjan ‘’Cafè Barbera – The Italian Coffee House’’ och såg till att Barbera Caffé blev känt runt hela världen. Idag säljs Caffé Barbera i över 60 länder och 5 kontinenter och det finns över 40 Barbera Cafés. I dagsläget är det Elio Barbera, sjätte generation, som driver Caffé Barbera och det är just honom vi på Nybryggt har med glädje fått lära känna. Vi har en känsla att detta är ett kaffemärke som vi kommer höra mycket om. 

Barbera Mago kaffebönor 1000g Barbera Mago kaffebönor 1000g
Barbera Mago kaffebönor 250g Barbera Mago kaffebönor 250g