•  Frakt 48 kr / fri frakt från 599 kr   
  •                    Över 15.000 nöjda kunder
  •                 Stort urval av kaffebönor & kaffemaskiner

  •  

  •  

Mokabryggare kaffemaskin

Mokabryggare är lite speciella kaffebryggare. Denna typ av kaffemaskin kombinerar att värma vatten och brygga kaffet i en och samma apparat, men som arbetar från botten uppåt. Det är nämligen så att vattnet är i den undre delen av behållaren värms, och när det gör det så bildas ett tryck. Detta tryck gör att vattnet stiger och trycks igenom kaffepulvret som ligger i mitten på apparaten. Det färdiga kaffet samlas sedan i ovandelen av bryggaren.

Detta kan låta som en konstig sätt att brygga kaffe på, men är egentligen väldigt likt espressomaskinens sätt - fast man börjar nedanifrån istället för från ovan. Däremot är trycket i en mokabryggare betydligt lägre jämfört med espressobryggare, så det är endat 1,5 - 2 bar. 

Det finns flera olika modeller av mokabryggare, men gemensamt för de flesta är att man sätter de på kokplattan / spisen och att de inte är eldrivna. Detta gör mokabryggaren även passande för utflykter och att användas utomhus - då allt som behövs är en öppen låga eller gasspis. 

Vi rekommenderar att använda antingen speciellt mokakaffe, eller espressomalet kaffe. Men bäst blir det om du har nymalda kaffebönor, som mals max 15 minuter innan bryggningen. Både elektriska och manuella kaffekvarnar funkar utmärkt vid mokabryggning.

Om du letar efter några kaffesorter som passar bra för mokakaffe så kan vi rekommendera följande:

Så njut av din nästa moka - ett härligt sätt att brygga god kaffe lätt hemma på!

Visa hela beskrivningen
Produkter