Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

Johan & Nyström Colombia decaf malet kaffe 250g

  • 159 SEK

Produkten är tyvärr slut. Bevaka den och få e-post när den är tillbaka. 

Artikelnummer: EH09

Förpackningen på dessa kan variera mellan grå och svart, men det koffeinfria kaffet är detsamma.

Johan & Nyström Colombia decaf koffeinfritt malet kaffe 250g

Johan & Nyström spenderade några veckor i juni 2011 för att resa runt i södra Colombia, för att hitta passande kaffebönor bland kaffeplantagen i Hulia. Där stötte de på en unik processtation i Manizales, där man processar koffeinfria kaffebönor med hjälp av avancerad teknik. Fokuset ligger helt på kvalité, smak och hållbarhet, vilket gör så att lotterna alltid anländer färska!

Colombia Decaf (koffeinfritt kaffe) är just ett sådant exempel. Kaffet kommer ifrån 11 småbönder direkt till Johan & Nyström rosteriet, från Pitalito och Oporapa, en hyllad kafferegion. Bönorna skördas och processas med tvättmetoden, också kallat på solvent metod. 

Metoden man använder för att ta bort koffein från kaffet bygger på enbart en kombination av kristallklart bergsvatten och en ester kallat etylacetat, som utvinns naturligt ur melassen från rörsocker. Etylacetat är vanligt även i mängder av färska frukter och grönsaker.

Utan att utsätta kaffebönorna för onödigt högt tryck eller höga temperaturer har man med hjälp av sofistikerad ångteknik möjligheten att extrahera enbart koffeinet från kaffet. Detta bibehåller då bönans naturliga cellstruktur samt även smak och arom.

Kaffet har en fin frisk sötma, medel fyllighet och en eftersmak som är helt ren och mycket njutbar. Med all säkerhet bland det godaste koffeinfria kaffe du någonsin druckit.

Du hittar mer kaffe från Johan och Nyström här och deras koffeinfritt kaffe som hela kaffebönor här.