Frakt 48 kr / fri frakt från 599 kr

Prova på paket TADAH Kafferosteri 4x30g

  • 59 SEK
I lager
Artikelnummer: TAD1

Tadah Kafferosteri - Prova på Kit, hela kaffebönor 4x30g (2 kaffekoppar/påse)

Ett smakprov på 4 olika sorters specialkaffe specialkaffe från Tadah Kafferosteri. I detta prova-på paket får du 4 påsar med 30g kaffebönor, dessa brygger ca 5dl kaffe (4 koppar). De olika kaffebönorna och rostningsgradernakan ge olika smaker beroende på hur du maler och brygger ditt kaffe. Alla kaffesorter med en vanlig elektrisk filterbryggare. Men vi rekommenderar att prova andra bryggmetoder också om du har möjlighet!

Varje påse är markerad med ett nummer (2, 12, 18 & 24). Allt kaffe är rostat i oktober 2023.

2. Gregory - Colombia Risaralda
Detta kaffe erbjuder intensiva fruktiga aromer tack vare den speciella efter-skörd-processen. Vid honungsbearbetning avlägsnas pulpan (skalen) och fruktköttet från kaffebäret, vilket lämnar ett tunt lager av klibbigt slemskikt. Centralamerika är där denna typ av bearbetning först blev populär och där innovation fortsätter att växa.

Ursprung: Santa Rosa de Cabal, Risaralda, Colombia
Producent: Julio César Madrid Tisnés
Sorter: Castillo, Caturra
Höjd: 1 600 - 1 700 meter över havet
Bearbetning: Black Honey
Rostning: ljus till medium
Smaker: tropisk frukt, karamell, jordgubbe, en vinös, söt och behaglig citronsyra
Bryggmetoder: alla

12. Charles - Papua New Guinea
Kaffe är relativt nytt i Papua Nya Guinea, med tanke på att kommersiell kaffeproduktion i landet går tillbaka till 1926/1927 när de första Jamaica Blue Mountain-fröna planterades. Cirka 70% av kaffeproduktionen karakteriseras främst av småbönder med markinnehav som kan vara så små som 20 träd per tomt i så kallade "kaffeträdgårdar" bredvid självhushållsgrödor. Landet domineras överlag av fragmenterade bergskedjor, branta dalar och svårtillgängliga platåer.

Ursprung: Papua Nya Guinea, Eastern Highlands
Producent: Olika småskaliga bönder
Sorter: Blue Mountain, Typica, Arusha
Höjd: 1 000 - 1 900 meter över havet
Bearbetning: tvättad
Rostning: medium
Smaker: svarta vinbär, mycket mjuk smak, ananas
Bryggmetoder: alla

18. Luis - Costa Rica
Luis Eduardo Campos planterade sin kaffegård (Cordillera de Fuego) i Piedades del Sur, Alajuela. I strävan efter nya och innovativa sätt att förbättra sin kaffeproduktion hade han idén om anaerob jäsning med målet att extrahera kaffets naturliga smaker genom en kontrollerad jäsprocess.

Ursprung: Piedades Sur, San Ramón, Alajuela (West Valley), Costa Rica
Producent: Luis Eduardo Campos
Sort: Caturra
Höjd: 1 600–1 750 meter över havet
Bearbetning: anaerob jäsning
Rostning: ljus till medium
Smaker: smak av bubble gum som smakar som det varit inlindat i lager av kanel och mjölkchoklad
Bryggmetoder: alla

24. Amaya - Peru
Den blågrå och skummiga Stilla havet i väst, de majestätiska Anderna i mitten och den oändliga Amazonasbäckenet i öst – du kan bli förälskad i Peru av många anledningar. APROEXPORT-samhället sträcker sig ända till den södra gränsen av Alto Mayo Protection Forest. De 356 samarbetsmedlemmarna driver småböndergårdar som varierar i storlek från 2 till 10 hektar.

Ursprung: Peru, Cajamarca, Junin, Cusco, San Martin
Producent: Samhället "Föreningen för producenter och exportörer av Café Rodriguez de Mendoza" (APROEXPORT)
Sorter: Bourbon, Typica, Caturra, Pache, Mundo Novo, Catuai, Catimor
Höjd: 1 900 - 2 000 meter över havet
Bearbetning: tvättad
Rostning: medium
Smaker: mjuk, hasselnöt, mjölkchoklad, balanserad och söt, behaglig citronsyra
Bryggmetoder: alla

Om TADAH Kafferosteri:
TADAH kafferosteri, mitt i Smålands landsbygd i Glasriket, grundades 2020 av Julia och Michael, kaffepassionärer som endast arbetar med specialkaffe. De rostar bönor under utmärkta förhållanden, med hänsyn till både miljön och kaffebönderna. I Lenhovda finns även en kaffebutik och ett café där du kan njuta av färskrostat och bryggt kaffe i en unik retroatmosfär och se den öppna produktionen. Alla som vill lära sig mer om skillnaden mellan industriellt och handtillverkat specialkaffe är välkomna. Handtillverkat på TADAH innebär att kaffet rostas över en längre tid och vid lägre temperatur, med hängivenhet och massor av kärlek!