Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

BÄSTA KAFFEBÖNOR 2024

|24/01, 2024

BÄSTA KAFFEBÖNOR 2024

2024 är här & det är dags att kröna Årets Bästa Kaffebönor!


Vi har frågat er kaffeälskare och våra kaffexperter om vilka kaffebönor som är de bästa. Resultaten varierade såklart, men är mycket spännande! Här presenterar vi de fem kaffebönorna som flest rekommenderar och som vi själva anser vara de bästa bönorna 2024. 

Alla kaffesorter vi listar här är i hela bönor, därför behöver du en kaffekvarn för att avnjuta kaffet hemma. 

När det kommer till kaffebönor påverkar malningsgraden och mängden kaffe du använder för att brygga en kopp själva smakupplevelsen. Om du är osäker på det bästa sättet att mala kaffe, kan du ta del av vår guide för att få den optimala smaken! 

Det bästa med att köpa hela kaffebönor är att du kan prova flera olika bryggningsmetoder med samma kaffesort genom att anpassa malningsgraden. Och vi ska självklart inte glömma att smaken alltid kommer vara överlägsen när kaffebönorna malts färskt precis innan bryggning!

Vår Topp 5 kaffebönor lista inkluderar kaffesorter från olika delar av världen, och kommer från både svenska och italienska kafferosterier.

Låt oss presentera Topp 5-listan för de Bästa Kaffebönorna 2024

1. Italcaffè Elite Bar

Elite Bar kaffebönor från det Italienska kafferosteriet Italcaffè gjorde en imponerande entré 2023 när vi tog in det i vårt kaffesortiment och vi tror starkt på att dessa bönor kommer fortsätta vinna kaffeälskares hjärtan under 2024! 

Elite bar består av 100% Arabica och är en välbalanserad kaffeblandning med en mild syrlighet och en härligt god och långvarig eftersmak. Dessa kaffebönor har kammats hem guld i International Coffee Tasting (ICT) både 2010 och 2020, vilket verkligen bekräftar hur fantastisk smaken och överlägsen kvalitet bönorna bjuder på.

Kaffebönorna finns både i 1kg förpackning och i 250g förpackning.

2. Kahls Kaffe Masterpiece Burundi 

Dessa kaffebönor från Kahls kaffe har blivit mer och mer populärt under det senaste året. Under vårt besök på Kahls Kaffe i Göteborg våren 2023 hörde vi oss för om vad personalen hade som favoritkaffe, vi upptäckte snabbt att dessa kaffebönor är favoriten för de flesta anställda på Kahls. Vi kan inte annat än att hålla med – det här kaffet är verkligen en riktig pärla!

De här enastående kaffebönorna (bestående av 100% Arabica) bjuder på fruktiga toner av röda bär och citrus, samt en imponerande lång och intensiv eftersmak. Men det är inte bara smaken som imponerar. Burundi AA är också en del av Kahls engagemang för ursprungsarbete, där de strävar efter att höja inkomstnivåerna och levnadsvillkoren för kaffeodlare. 

kaffebönorna finns i 1kg förpackning

3. Caffè Vergnano Espresso

De här kaffebönorna (85% Arabica 15% Robusta) från Vergnano är en riktigt favorit för många som älskar espresso. Dessa mellanrostade kaffebönor ger dig en espresso med en mycket fyllig, men ändå len smak samtidigt som bönorna ger en tjock och härlig crema. 

Vi tycker att dessa kaffebönor från Caffè Vergnano är det ultimata lyxiga vardagskaffet! Kaffebönorna är idealiskt för espressomaskin (manuell eller automatisk), men de fungerar även toppen att brygga i en mokabryggare och kaffet är också väldigt gott tillsammans med mjölk om du föredrar latte eller cappuccino. 

Kaffebönorna finns både i 1kg förpackning och i 500g förpackning. Vi har även detta kaffe som färdigmalet 250g.

4. Gringo Prime Brew

Dessa specialkaffebönor från Gringo Nordic har verkligen imponerat oss med sina finkänsliga aromer, som trots sin intressanta komplexitet fortfarande upprätthåller en balanserad och behaglig karaktär som gör att dessa bönor definitivt platsar på denna topp 5-lista! 

Kaffebönorna (100% Arabica) som växt på hög höjd ger kaffet sin fantastiska smak. Kaffet har en perfekt balans mellan olika smaknyanser, vilket skapar en harmonisk och njutbar kopp kaffe. Lita på oss, Prime Brew kommer bli mångas kaffekompis under 2024!

Kaffebönorna finns i 500g förpackning.

5. Passalacqua Black Vulcan

Black Vulcan är verkligen kaffebönorna för dig som vill ha kaffet med pang i! Den här kaffeblandningen innehåller 70% Robusta och 30% Arabica, vilket ger en espresso med en riktig kick med toner av choklad och tobak. 

Det bästa med denna kaffeblandningen från Passalacqua  är att de har plockat de finaste kaffebönorna från olika hörn av världen och skapat den här perfekta balansen. De har mörkrostat bönorna för att verkligen få fram den kraftfulla smaken, och resultatet är grymt.

Om du är ute efter ett kaffe som är lite extra, som ger dig den där "wow"-känslan, då måste du testa Passalacqua Black Vulcan. Det är som en smakfest i varje kopp, och vi älskar det!

Kaffebönorna finns i 500g förpackning.

Årets bubblare

Caffè Mauro Maestoso

Dessa kaffebönor från Mauro är nyheter i sortimentet, men en otrolig blandning som du inte vill missa! Ett kaffe bestående av 100% Robusta bönor, något som vi ser blir mer och mer populärt för var dag! 

Espresso bryggd på dessa bönor är stark och har en låg syra, vilket är perfekt för den som gillar kaffe med en ordentlig kick. Men det bästa är smaken – en härlig kryddighet med en hint av choklad som gör varje klunk till en riktig njutning.

Ett kaffe som verkligen ger dig den där kraftiga och krämiga upplevelsen, Maestoso är definitivt värt att prova!


Kaffebönorna finns i 1kg förpackning

Lilla Kafferosteriet Huila

Huila kaffebönor är nya hos oss, men vi är övertygade om att de kommer att göra intryck på dig. Det här specialkaffet är något alldeles särskilt, med bönor som har vuxit på hög höjd och vars unika smaker verkligen tar kaffet till en ny nivå.

Vi är riktigt stolta över att kunna erbjuda dessa kaffebönor, vars karaktär verkligen speglar Huila-områdets speciella kvaliteter. Lilla Kafferosteriet har rostat dem till perfektion och resultatet är en ljus rostning som framhäver de delikata smakerna av plommon och röda äpplen.

Kaffebönorna finns i 250g förpackning