Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

VILKET ÄR DET BÄSTA KOFFEINFRIA KAFFET?

|15/05, 2020

VILKET ÄR DET BÄSTA KOFFEINFRIA KAFFET?

Vilket är det bästa koffeinfria kaffe?

Koffeinfritt kaffe har blivit allt mer populärt senaste åren. Och det är inte konstigt. I takt med att kunskap om hur viktig sömn är har vuxit, och att det finns värde av att inte påverka sin sömn rytm för mycket, så har fler och fler fått upp ögon för kaffe utan koffein. Fler har även insett att kaffe utan koffein kan vara gott, vilket inte alltid varit fallet. Därför ville vi jämföra lite olika varianter och se vad som är godast och vilka kaffesorter utan koffein som faller flest bäst i smaken.

Vi har flera olika koffeinfria kaffesorter i sortimentet. För att göra det enkelt att välja för dig som är ny till denna värld, har vi gjort en undersökning med testpanel för att se vilket koffeinfritt kaffe som är det bästa.

Nedan är fem godaste koffeinfria kaffesorterna enligt omdömen.


1. DALLMAYR ENTCOFFEINIERT DECAFF

Betyg 4.9 / 5.0

Ett kaffe som fick väldigt högt betyg, som bland annat utmärkte sig genom att inte utmärka sig, utan att vara "ett helt vanligt riktigt gott kaffe, men utan koffein". Detta kaffe är det bäst rankade koffeinfria kaffe bland våra kaffeexperter.

Mer info: Dallmayr Decaff malet kaffe


2. ILLY DECAF

Betyg: 4.7 / 5.0

Illys koffeinfria kaffe, som vi har både som malet kaffe och hela bönor, tog hem andraplatsen. Detta kaffe har en ton av karamel som många tyckte om.

Det kan vara en överraskning för flera att Illy inte tog hem första platsen, då Illy är kända just för sitta koffeinfria espressokaffe.

Mer info: Illy Decaf malet, Illy Decaf hela bönor


3. KAHLS MEXICANO KOFFEINFRI

Betyg: 4.6 / 5.0

Även detta kaffe fick 4,6, och är det enda svenska kaffe som kvalificerade in på top 5. Ett relativt nytt kaffe i sortimentet, men som blivit väldigt populärt!

Mer info: Kahls Godnatt koffeinfritt malet kaffe, Kahls koffeinfritt hela bönor


4. GORIZIANA DECAFFEINATO

Betyg: 4.5 / 5.0

Detta kaffe, från det rätt okända italienska kafferosterieret Goriziana, tog hem fjärdeplatsen. Även detta finns som både malet kaffe och som hela bönor.

Mer info: Goriziana Decaffeinato malet kaffe, Goriziana Decaffeinato hela bönor


5. PASSALACQUA DEUP DECAF

Betyg: 3.7 / 5.0

Passalacqua är ett populär italiensk kaffemärke som har visat att koffeinfritt kaffe kan också vara härlig och rik i smak. Detta kaffe går att köpa som hela bönor eller som malet kaffe. Passalacqua erbjuder även sitt koffeinfittkaffe på en jätterolig burk.

Läs mer: Passalacqua Deup Decaf hela bönor, finns även som malet kaffe



SVENSKA KOFFEINFRIA KAFFE ALTERNATIV

Bland alla de kaffesorter som vi testade, så fanns även några svenska koffeinfria kaffealternativ med. Det är många som har upptäckt den koffeinfria trenden, vilket menar att det beständigt dyker upp nya koffeinfria sorter. Även om dessa är inte top 5 rankade, är många svenska koffeinfria väldig omtyckta. Vissa rankade dessa som topp, då smaken var mer passande för dem och mer "svensk", medans andra rankade de lägre just för att de inte var så traditionellt lika den italienska kaffekulturen. Men för dig som letar efter svenskt koffeinfritt kaffe, så är dessa två de bästa alternativ utöver Kahls Mexicano:


MEST POPULÄRA SORTERNA KOFFEIN FRITT KAFFE?

Vi får ibland frågan vilka som är de mest populära koffeinfria kaffesorterna? Det betyder inte nödvändigtvis betyda det är det godaste, men som minst det populäraste. Vilket decaf kaffe som säljer mest varierar lite, men generellt är det dessa som är de mest populära:



Vi vill även uppmärksamma att även Zoegas har äntligen kommit med ett koffeinfritt kaffe, vilket har blivit väldig populär. Denna är en bra nyhet för dig som gillar Skånerost.

Några kafferosterier har även vuxit mer i populäritet senaste tiden. Bland annat Mokaflor och Passalaquas decaf deup (som även finns i den mest färgglada kaffeburken vi har i sortimentet)