•        Fri frakt över 500kr   

  •             Snabba leveranser

  •              Stort urval av kaffebönor & kaffemaskiner  

Vilket är det bästa koffeinfria kaffet?

Vilket är det bästa koffeinfria kaffet?

Koffeinfritt kaffe har blivit allt mer populärt senaste åren. Och det är inte konstigt. I takt med att kunskap om hur viktig sömn är har vuxit, och att det finns värde av att inte påverka sin sömn rytm för mycket, så har fler och fler fått upp ögon för kaffe utan koffein. Fler har även insett att kaffe utan koffein kan vara gott, vilket inte alltid varit fallet. Därför ville vi jämföra lite olika varianter och se vad som är godast och vilka kaffesorter utan koffein som faller flest bäst i smaken.

Vi har flera olika koffeinfria kaffesorter i sortimentet. För att göra det enkelt att välja för dig som är ny till denna värld, har vi gjort en undersökning med testpanel för att se vilket koffeinfritt kaffe som är det bästa.

Nedan är fem godaste koffeinfria kaffesorterna enligt omdömen.

1. Lavazza Rossa Decaff


Betyg: 5/5
Detta kaffe är det bäst rankade koffeinfria kaffe bland våra kaffeexperter. Det är omtyckt för sina fruktiga aromer och nyans av choklad.
Läs mer: Lavazza Rossa Decaffainato

2. Molinari Decaffeinato


Betyg 4.9/5
Även detta kaffe fick väldigt högt betyg. Detta blev så omtyckt för sin fyllighet, och typiskt italienska smak med en härlig krämighet.
Mer info: Molinari Decaffeinato

3. Illy Decaf


Betyg: 4.6/5
Illys koffeinfria kaffe, som vi har både som malet kaffe och hela bönor, tog hem tredjeplatsen. Detta kaffe har en ton av karamel som många tyckte om.
Det kan vara en överraskning för flera att Illy inte tog hem första platsen, då Illy är kända just för sitta koffeinfria espressokaffe. Men det blev en stark tredjeplats i varje fall.
Mer info: Illy Decaf malet, Illy Decaf hela bönor

4. Goriziana Decaffeinato


Betyg: 4.5/5
Detta kaffe, från det rätt okända italienska kafferosterieret Goriziana, tog hem fjärdeplatsen. Även detta finns som både malet kaffe och som hela bönor.
Mer info: Goriziana Decaffeinato malet kaffe, Goriziana Decaffeinato hela bönor

5. Lavazza Dek Espresso


Betyg: 4.1/5
Detta kaffe, som består av både arabicabönor och robustabönor, tog hem femteplatsen.
Mer info: Lavazza Dek

Svenska koffeinfria kaffe alternativ


Bland alla de kaffesorter som vi testade, så fanns även några svenska koffeinfria kaffealternativ med. Ingen av de kom top 5, men var väldigt omtyckta ändå. Vissa rankade dessa som topp, då smaken var mer passande för dem och mer "svensk", medans andra rankade de lägre just för att de inte var så traditionellt lika den italienska kaffekulturen. Men för dig som letar efter svenskt koffeinfritt kaffe, så är dessa två de bästa alternativ av de som testades:Mest populära sorterna koffein fritt kaffe?


Vi får ibland frågan vilka som är de mest populära koffeinfria kaffesorterna? Det betyder inte nödvändigtvis betyda det är det godaste, men som minst det populäraste. Vilket decaf kaffe som säljer mest varierar lite, men generellt är det dessa som är de mest populära:

  • Goriziana Decaf

  • Lavazza Rossa Decaf

  • Illy DecafNågra kafferosterier har även vuxit mer i populäritet senaste tiden. Bland annat Dallmayr och Kahls Kaffe.
Produkter