•  Snabba leveranser & fri frakt över 497 kr   
  •                           Över 10.000 nöjda kunder

  •                           Stort urval av kaffebönor & kaffemaskiner

Kaffepress och pressobryggare

Vid tillagning i med pressobryggare, eller kaffepress som det också kallas, kommer inget emellan kaffet och det varma vattnet. Det gör att mycket fin smak och arom utvecklas.

Presskaffekannan uppfanns i Frankrike i slutet på 1800-talet men patenterades först 1929 av en italienare. Med anledningen att det uppfanns i Frankrike kallas denna bryggmetod ibland också franskpress eller french press. Metoden är på sina ställen populär på caféer och restauranger där kaffet kan bryggas direkt på bordet och ge en lyxig upplevelse för gästerna.

Internationellt har presskaffe många namn: french press (USA), cafetière (Storbritannien och Nederländerna), cafetière à piston (Frankrike), coffee plunger (Australien, Nya Zeeland och Sydafrika). I Sverige kallas det både kaffepress och pressokaffe. Själva kaffemaskinen kallas egentligen pressobryggare, men ofta bara presskanna eller presskaffekanna.

För att få ett så bra presskaffe som möjligt rekommenderar vi att använd en kaffekvarn inställt på grovmalning. Har du för fin malningsgrad kommer det vara svårt att pressa kaffet, så hellre lite för grovt än för fint. Bäst är om du kan mala kaffebönorna direkt ner i presskannan. Sedan är det bara att fylla på med 90-96 gradigt vatten, låta dra i några minuter och sedan servera! Med bestämd mängd kaffe och vatten kommer kaffet att smaka lika gott varje gång och risken för fel är minimal.

Visa hela beskrivningen

Kaffepress för alla smaker

Köp din kaffepress hos oss på nybryggt.nu. Vi har flera olika sorter, som alla är utvalda för att göra gott kaffe hemma - och på ett snyggt sätt också. För vi vet att det är inte bara att den ska vara av hög kvalité och värmetålig, den behöver även passa in i hemmet för att förgylla hela kaffeupplevelsen!

Produkter