Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

KAFFEPRESS OCH PRESSOBRYGGARE

Vid tillagning i med pressobryggare, eller kaffepress som det också kallas, kommer inget emellan kaffet och det varma vattnet. Det gör att mycket fin smak och arom utvecklas. Presskaffekannan uppfanns i Frankrike i slutet på 1800-talet men patenterades först 1929 av en italienare. Med anledningen att det uppfanns i Frankrike kallas denna bryggmetod ibland också franskpress eller french press. Metoden är på sina ställen populär på caféer och restauranger där kaffet kan bryggas direkt på bordet och ge en lyxig upplevelse för gästerna. 

Vi har ett utvalt sortiment av pressobryggare hos oss. Alla dessa är av hög kvalitét och har en snygg design. Vi har även många olika storlekar, allt från små för endast en eller några få koppar, till stora som är 1 liter eller större.

Bialetti French Press 3,5 dl Bialetti French Press 3,5 dl

Bialetti French Press 3,5 dl

399 SEK 379 SEK
I lager
Tiamo Termos Presskanna 350ml Tiamo Termos Presskanna 350ml
Bodum Travel Press Bodum Travel Press

Bodum Travel Press

399 SEK
I lager
Melitta Handpresso 3 Koppar Melitta Handpresso 3 Koppar

Melitta Handpresso 3 Koppar

274 SEK
I lager
ZOEGAS Pressokanna 8 Koppars V2 ZOEGAS Pressokanna 8 Koppars V2
ZOEGAS Pressokanna 3 Koppars V2 ZOEGAS Pressokanna 3 Koppars V2

Kär kaffepress har många namn...

Internationellt har presskaffe många namn: french press (USA), cafetière (Storbritannien och Nederländerna), cafetière à piston (Frankrike), coffee plunger (Australien, Nya Zeeland och Sydafrika). I Sverige kallas det både kaffepress och pressokaffe. Själva kaffemaskinen kallas egentligen pressobryggare, men ofta bara presskanna eller presskaffekanna.

För att få ett så bra presskaffe som möjligt rekommenderar vi att använd en kaffekvarn inställt på grovmalning. Har du för fin malningsgrad kommer det vara svårt att pressa kaffet, så hellre lite för grovt än för fint. Bäst är om du kan mala kaffebönorna direkt ner i presskannan. Sedan är det bara att fylla på med 90-96 gradigt vatten, låta dra i några minuter och sedan servera! Med bestämd mängd kaffe och vatten kommer kaffet att smaka lika gott varje gång och risken för fel är minimal. Kaffebönor som vi rekommenderar till pressokaffe är bland annat Arvid Nordquist Classic Franskrost eller Kahls Kaffe Caffe Inferno

Har du ingen kaffekvarn så rekommenderar vi Zoégas Presso eller Arvid Nordquist Franskrost, detta är två kaffe som är grovmalt och som är perfekt till din pressobryggare.

En kaffepress är även ett hållbart val - det krävs inget engångsfilter vid kaffebryggning med press, utan du rengör hela bryggaren efteråt bara. Detta gör att du inte behöver kaffefilter, utan sparar in på det.

Så köp en pressobryggare och njut av härligt gott kaffe hemma - varje dag.