Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

Löfbergs Ethiopian Sidamo 500g bönor

  • 145 SEK

Produkten är tyvärr slut. Bevaka den och få e-post när den är tillbaka. 

Artikelnummer: 25003

Löfbergs Ethiopian Sidamo 500g bönor - Fairtrade och Ekologisk

Detta lyxiga kaffe väger högt upp på bergen i Etiopiens Sidamo, var kaffe har odlats sen i början av tidsräkningen. I Etiopiens kafferegioner arbetar de flesta av familjerna med kaffe på något sätt. Löfbergs mål på dessa regionerna har varit att få så många kvinnor som möjligt att jobba på dessa kaffekooperativa. 

Smakprofilen på kaffet består av intensiv citrusdoft med eleganta kryddlighet. Även om vissa tycker att Etiopiska bönor passar inte som espressokaffe, så är det faktum att espressomaskiner blommar ut citrusaromen på ett unik sätt, vilket gör att de koncentreras och hålls kvar i creman i toppen. Testa själv! 

I Etiopien finns det många ritualer och traditioner runt omkring kaffe. De har t.ex ett högtidlig kaffeceromoni var det är otrevlig att lämna evenemanet innan man har druckit minst tre koppar av kaffe. Ingen problem - tycker vi i alla fall!  

Till Sidamo kaffet tvättas kaffebönor direkt efter de har plockats så att fruktköttet inte hinner ge bönorna något smak. Istället får man fram distriktens speciella smaken. Efter tvättningen torkas bönorna på ett nätbeklädda bord och sen rensas de för hand och packas för transport till Sverige.  

Land: Etiopien

Region: Sidamo

Arom: Blommig. 

Altitud: 1 700–2 000 m.ö.h. 

Kaffet består av 500g av 100% Arabicabönor