Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

Prova på paket OAS Roastery 4x25g

  • 49 SEK

Produkten är tyvärr slut. Bevaka den och få e-post när den är tillbaka. 

Artikelnummer: OR1

OAS Roastery - Prova på Kit, hela kaffebönor 4x25 g (2 kaffekoppar/påse)

Ett smakprov på 4 varianter av OAS Roastery's specialkaffe. Med detta set får du 4 påsar med ca 25g kaffebönor, vilket brygger ca 4dl kaffe. Olika bönor och rostningsgrader ger olika smaker beroende på hur du maler och brygger ditt kaffe. Dock fungerar alla kaffesorter med en vanlig elektrisk filterbryggare. Men känn dig fri att prova andra bryggmetoder också om du har möjlighet.

Varje påse är markerad med ett nummer (5, 10, 16 & 22). Allt kaffe är rostat i oktober 2023.

5. Jamara
Jarama är OAS största gård och ligger några hundra meter högre än deras andra gårdar. Detta är ett unikt kaffe i Rwanda eftersom alla kaffebär produceras på en enda gård där vi kan kontrollera odlingförhållandena; insatser, beskärning, täckning med mull med mera. I det här fallet finns det också mycket mer utrymme för selektiv plockning och sortering för att endast behandla de bästa kaffebären.

Ursprung: Rwanda
Producent: Faraha Umwizey
Sort: Bourbon
Höjd: 1700-1900 m.a.s.l
Bearbetning: Tvättad
Rostning: Medium
Smakprofil: Frukter, stenfrukter, bär
Bryggmetoder: Filter

10. Finca Las Palomas
Finca Las Palomas ägs av Monge García-familjen, drivs av Jorge Adan Monge Garbanzo, hans fru Flor Mayela García Valverde och deras barn Jorge Leonardo, Leandro Antonio, Daniel José och María Isabel. Denna gård har tillhört familjen under lång tid. Den första ägaren var deras farfar Adam Monge Picado, senare ärvd av hans son Toño Monge Picado som sedan överlämnade den till den nuvarande ägaren Jorge. Las Palomas sträcker sig över sex hektar och producerar endast cirka 250 fanegas (en fanega är ungefär 46 kg) kaffe årligen.

Ursprung: Costa Rica, Tarrazu-regionen
Producent: Monge, gård Finca Las Palomas
Sort: Catuai
Höjd: 1750 m.a.s.l
Bearbetning: Tvättad
Rostning: Ljus
Smakprofil: Farinsocker, apelsin, choklad
Bryggmetoder: Filter

16. Fazenda IP
Allt började år 1967 när Isidro Pereira köpte kaffegården. Luiz Paulo, då fortfarande student, anslöt sig senare till sin far. Årtionden senare, med fokus på att förbättra kaffeprocessen. Luiz Paulos strävan efter innovation ledde till en bonuspolicy, som motiverade postskördsteam att uppnå höga poäng på koppen. Han understryker att för att upprätthålla en kaffegård krävs det nu att kaffekopparna får poäng över 80.

Ursprung: Brasilien
Producent: Fazenda Ip, Luiz Paulo Dias Pereira Senior
Sort: Yellow Bourbon
Höjd: 950-1200 meter över havet
Bearbetning: Naturlig
Rostning: Medium
Smakprofil: Choklad, mandel, nötig
Bryggmetoder: Filter

22. Yirgacheffe
Detta kaffe producerades av småskaliga bönder nära tvättstationen Halo Beriti. Mognande kaffebär levererades av 490 producenter till tvättstationen, som drivs av SNAP Specialty Coffee. Den här satsen genomgick traditionell natural-processning och torkades på upphöjda bäddar. Körsbären vänds frekvent under torkningen och täcks över under de varmaste timmarna på dagen och på natten för att kontrollera torkningstiden.

Ursprung: Etiopien, Yirgacheffe
Producent: Småskaliga gårdar från Konga Tvättstation
Sort: Heirloom
Höjd: 1925 m.a.s.l
Bearbetning: Tvättad
Rostning: Ljus
Smaker: Svart te, citron
Bryggmetoder: Filter

Om OAS Roastery:
År 2017 beslutade Shahram & Rabea att starta ett litet rosteri i sin källare. Senare år 2019 flyttade de rosteriet till Växjö i hjärtat av Småland där de rostar specialkaffe och har även ett café bredvid. Viktigheten av hållbarhet, spårbarhet och ansvar har alltid varit avgörande för OAS Roasterys team. Att besöka ursprungsområdet, lära känna människorna bakom kaffet och stödja varje arbetare längs produktionskedjan är en viktig del av deras verksamhet. Därför arrangerar de även kaffekurser och workshops, där du kan lära dig allt om kaffets värld och lära uppskatta produkten lika mycket som Shahram & Rabea gör.

Relaterade produkter