Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

DE HETASTE KAFFETRENDERNA 2024

|23/02, 2024

DE HETASTE KAFFETRENDERNA 2024

Kaffekompisar! Det är dags att snacka om kaffetrender för 2024!

Vilka trender kommer vi se i kaffevärlden i år? Vi har våra spaningar och vi vill lyfta fram fem trender som vi tror vi kommer se mer av 2024!

1. Hållbarhet

Hållbarhet är grejen, eller hur? Saken är den att hållbarhet inte bara är en trend utan ett måste, och 2024 är inget undantag! Vi snackar om att göra våra kaffevanor lite grönare. Från återvinningsbara kaffepåsar till att köpa ekologiska kaffebönor som odlats på ett schysst sätt, samt att brygga kaffe på ett miljövänligt sätt. Ett bra exempel på detta är att byta ut kaffefilter till ett återanvändbart kaffefilter. Det handlar om att göra en positiv skillnad, en kopp i taget och det är sånt som vi gillar och som vi tror kommer fortsätta växa i år!

SeleXions Guldfilter 1x4        Lavazza Tierra Ekologiska kaffebönor 1kg

2. Kaffe som upplevelse 

Vi märker en växande popularitet för olika kaffekoncept - det handlar inte längre bara om att slurpa i sig en kopp kaffe, det handlar om hela grejen! Vi snackar baristautbildningar, kaffeprovningar och kaffekurser som får dig att känna dig som en riktig kaffeexpert. 

Visste du att vi i samarbete med Scandinavian School of Coffee håller både kaffekurser och kaffeprovningar

3. Hemmabaristan tar över

På tal om detta så ser vi en tydlig trend om att skapa kaffe i cafèkvalite hemma. Många har investerat i en kaffemaskin med inbyggd eller fristående kaffekvarn för att kunna skapa kaffedrycker, som man tidigare köpt på café, hemma. Med en kaffebar i hemmet kan man enkelt experimentera med olika bönor och mjölksorter, vi kan se att många har större vetskap om vilket kaffe de gillar och hur det görs bäst. 

Smeg automatisk kaffemaskin med mjölkskummareSmeg Manuell  EspressomaskinSmeg Kaffekvarn

4. Robusta - det nya svarta

Glöm alla fördomar om robusta! Robusta been around under lång lång tid, men det har tidigare uppfattats som en "sämre version" av arabica vilket inte alls stämmer. Vi ser en växande trend i att robusta tar mer och mer plats på marknaden. 2024 är året då robustabönorna tar scenen och visar vad de går för. Från espressoblandningar till bryggkaffe, robustan tar plats bredvid arabica och visar upp sin unika karaktär och smak.

Mokaflor Dolce Forte 100% Robustabönor          Lucaffè Breakfast bryggkaffe 500g

5. Testa på nya kafferecept

Vi ser fler och fler som testar sig på olika kafferecept, mycket tiktok kaffe finns runt oss. Tiktok har absolut inspirerat för att fler vill prova spännande recept från runt om i världen. Kanske började Tiktok kaffet 2020 när det Koreanska Dalgona kaffe blev en megatrend - idag ser vi allt från skummad espresso, till kaffe med cold foam i olika smaker samt kubanskt och vietnamesiska kaffe i olika recept. Vi uppmuntrar alltid till att prova olika recept, för hur kul?! Det är så roligt att se hur kaffe inspirera! 

Det är dags att låta kaffet inspirera dig och testa något nytt - vem vet vad som blir din nya favoritdrink?

Är du redo att ta din kaffekärlek till nästa nivå? 2024 bjuder på en spännande resa genom kaffets värld, där hållbarhet, upplevelser, och hemmabaristan tar huvudrollen! Glöm inte att utforska robustabönornas unika smakvärld och att låta dig inspireras av kaffereceptens mångfald - kanske är det dags att testa något nytt och kittla dina smaklökar? Oavsett om du är en erfaren kaffeentusiast eller nybörjare, finns det alltid något nytt att upptäcka i kaffets fantastiska värld. Så sätt på kaffebryggaren, låt dofterna fylla ditt kök, och låt kaffet leda dig på en smakresa du sent kommer att glömma!