Lemmel kaffe startades i Gällivare, norra Sverige av Markus Lemke i 2013. Sedan dess har Lemmel sålt både kaffe och livsstillsprodukter till alla som uppskattar längtan och kärlek till naturen. Lemmel vill förändra kaffedrickandet genom att bringa tillbaka gammaldags kaffebryggning vid öppen eld. Lemmel kaffe har blivit populär inte bara inom dom som är ute på äventyr, men det säljs även på caféer, restaurager och njuts av hemma hos Lemmel Fans. Lemmel har lyckats att ta fram en kokkaffe som uppskattas i hela världen.
Vi har tagit in Lemmel kokkaffe både som hela kaffebönor och som färdigmalet kokkaffe. Allt Lemmelkaffe är mörkrostad.
Hur gör man kokkaffe då?
Ju längre borta från civilisationen en är, desto bättre kommer kaffet smaka. Det du behöver att ha är en eld, vatten, kaffepanna och bra mörkrostad kokkaffe. Såhär gör man kokkaffe ute i naturen:
Koka vatten i en kaffepanna vid öppen eld
Häll i kokkaffe i kaffepannan och låt koka upp igen
Lyft av kaffepannan från elden. Häll kaffet i en kopp och häll tillbaka till pannan igen. Repetera några gånger och sen låt slumpen sjunka i botten av pannan.
Servera från en snygg Lemmel kaffe kopp