Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

Prova på paket Mellanrost 4x30g

  • 69 SEK
I lager
Artikelnummer: KA25MR

OBS! Kaffet rostades i oktober 2025

Prova på Kit med hela kaffebönor 4x30g av mellanrostat kaffe från blandade nordiska mikrorosterier. 

Ett kaffe kit med 4 olika sorters specialkaffe. Smakprovspaketet innehåller 4 påsar med 30g kaffebönor, det brygger ca 5dl kaffe (4 koppar). Alla kaffesorter funkar bra med en vanlig elektrisk filterbryggare. Men har du möjlighet så rekommenderar vi att prova andra bryggmetoder också!

Varje påse är markerad med ett nummer, du får 4 olika nummer utifrån dessa (2, 4, 5, 6, 7, 8, 11, 16, 17, 18, 23). 

Obs! Ingen info av de olika sorterna kommer med, men du kan se det här:

2. Strandvejsristeriet - Colombia, Manos
Ursprung: Huila, Colombia
Producent: Småskaliga bönder – Asociación Manos Juntas
Varietet: Caturra, Castillo
Höjd: 1 500–1 800 m.ö.h.
Process: Tvättat
Rostning: Medium
Smakprofil: Röda bär, karamell, citrus
Bryggmetoder: Filter & Espresso

4. Lehmus Roastery - Fox Coffee
Ursprung: Brasilien, Pedralva
Producent: Fazenda I.P.
Varietet: Yellow Bourbon
Höjd: 1 075–1 229 m.ö.h.
Process: Naturlig anaerob
Rostning: Medium
Smakprofil: Nötigt, kakao, inslag av citrus och frukt
Bryggmetoder: Filter & Aeropress

5. TADAH Kafferosteri - FINCA MONTE GRANDE, MEXICO
Ursprung: Jaltenango de la Paz, Chiapas, Mexiko
Producent: Finca Monte Grande (tredje generationen i familjen Moises)
Varietet: Red och Yellow Catuai
Höjd: 1 100 m.ö.h.
Process: Tvättat
Rostning: Medium
Smakprofil: Citrus, len, mjölkchoklad & mandarin
Bryggmetoder: Pour-over, V60, Filter, Aeropress & Presskanna

6. K&B kafferosteri - Idido Etiopien
Ursprung: Etiopien, Yirgacheffe
Producent: Abreham Tesfaye
Varietet: Heirloom
Höjd: 2 050 m.ö.h.
Process: Naturlig anaerob
Rostning: Medium
Smakprofil: Bär, svart te, choklad
Bryggmetoder: Filter & Espresso

7. Stoked Coffee roasters - Fazenda California
Ursprung: Brasilien
Producent: Fazenda California
Varietet: Yellow Catuaí
Höjd: 750 m.ö.h.
Process: Naturlig anaerob
Rostning: Medium
Smakprofil: Hasselnöt, mörk choklad, nougat
Bryggmetoder: Filter & Espresso

8. Strandvejsristeriet - Indonesia, Umang Gayo
Ursprung: Sumatra, Aceh – Umang Gayo Cooperative
Producent: Småskaliga bönder
Varietet: Catimor, Typica
Höjd: 1 200–1 600 m.ö.h.
Process: Wet-hulled (Giling Basah)
Rostning: Medium
Smakprofil: Jordigt, mörk choklad, örtigt
Bryggmetoder: Filter & Presskanna

11. TADAH Kafferosteri - La Pastora Tarrazu, Costa Rica
Ursprung: Costa Rica, Tarrazú
Producent: CoopeTarrazú
Varietet: Catuai & Caturra
Höjd: 1 100–1 800 m.ö.h.
Process: Tvättat
Rostning: Medium
Smakprofil: Citrus, len, mjölkchoklad, karamell, mandarin
Bryggmetoder: Pour-over, V60, Filter, Aeropress & Presskanna

16. Lehmus Roastery - Waykan Guetamala
Ursprung: Guatemala, Huehuetenango
Producent: Diverse småskaliga odlare
Varietet: Bourbon, Catuai, Typica, Caturra, Maragogype, Pache
Höjd: 1 600–1 800 m.ö.h.
Process: Tvättat
Rostning: Medium
Smakprofil: Choklad, vinaktiga toner, sött, inslag av äpple
Bryggmetoder: Filter, Aeropress & V60

17. TADAH Kafferosteri - Monsooned Malabar AA, India
Ursprung: Indien, Malabarkusten, sydvästra Indien
Producent: Diverse småskaliga odlare på Malabarkusten
Varietet: Kent, Catimor, Selection 9
Höjd: 600–1 600 m.ö.h.
Process: Monsooned
Rostning: Medium
Smakprofil: Krämigt, ceder, färska tobaksblad
Bryggmetoder: Pour-over, V60, Filter, Aeropress & Presskanna

18. K&B kafferosteri - Raja Toba
Ursprung: Indonesien
Producent: Småskaliga bönder
Varietet: Typica och Caturra
Höjd: 1 200–1 450 m.ö.h.
Process: Wet-hulled / Halvtvättat
Rostning: Medium
Smakprofil: Kakaonibs, jordiga kryddiga toner, låg syra, fyllig kropp
Bryggmetoder: Filter & Espresso

23. TADAH Kafferosteri - Flor Azul, Honduras
Ursprung: Marcala, Honduras
Producent: Marcafe
Varietet: Catuai, Pacas, Pache, Icatu, Bourbon
Höjd: 1 350–1 650 m.ö.h.
Process: Tvättat
Rostning: Medium
Smakprofil: Citrussyra, silkeslen, mörk choklad, stenfrukt, honung
Bryggmetoder: Pour-over, V60, Filter, Aeropress & Presskanna

Relaterade produkter