Prova på paket Hälla Kafferosteri 4x30g
- 71.23 NOK
Artikelnummer:
KA24HK
Hälla Kafferosteri - Prova på Kit, hela kaffebönor 4x30g (2 kaffekoppar/påse)
Ett kaffe kit med 4 olika sorters specialkaffe. Smakprovspaketet innehåller 4 påsar med 30g kaffebönor, det brygger ca 5dl kaffe (4 koppar). De olika kaffesorterna och rostningsgraderna ger olika smaker beroende på hur du maler och brygger ditt kaffe. Alla kaffesorter funkar bra med en vanlig elektrisk filterbryggare. Men har du möjlighet så rekommenderar vi att prova andra bryggmetoder också!
Varje påse är markerad med ett nummer (4, 10, 16 & 22). Allt kaffe är rostat i oktober 2024.
Obs! Ingen info de olika sorterna kommer med, men du kan se det här:
4. Meän kahvi - Brazil
Detta kaffe är en hyllning till vår kultur, vår moder och Tornedalen! För Hälla kafferosteri är kaffe mer än bara en dryck, det är en viktig del av vår vardag och en symbol för gemenskap. Platsen där kaffet serveras är nästan lika viktig som själva drycken. Det är där vi samlas för att prata och umgås, där vi löser världsproblem och delar våra livshistorier.
Ursprung: Brasilien, Cerrado
Producent: Cerrado Mineiro Designation of Origin-ackrediterade producenter och bönder
Bönor: Catuai
Höjd: 1100 meter över havet
Bearbetning: natural
Rostning: mörk
Smaker: choklad och nötter
Bryggmetoder: Alla, men traditionellt Kokkaffe rekommenderas
10. Blanca Aguilar
Blanca och hennes familj har alltid varit dedikerade kaffebönder, men den stora skillnaden för dem var 2020, när de insåg de stora fördelarna med specialkaffe och gjorde kaffeproduktionen mer lönsam än den hade varit på länge. Kaffet, som plockas för hand, avhuskas och fermenteras sedan i vatten i 20 – 25 timmar för att sedan torkas i 25 dagar. Förvänta dig en förfinad kopp med underbart fruktiga toner!
Ursprung: Honduras, Intibuca
Gård: El Plan
Producent: Blanca Aguilar
Bönsort: Catuai, Typica, Pacas
Höjd: 1800 m.ö.h.
Process: Tvättad
Rostning: Ljus-mellan
Smaker: Röda frukter, brunt socker, nougat
Bryggmetod: Alla, men Pour-over rekommenderas
16. Peru Alto Pirais
Alto Pirais är namnet på en by i området San Ignacio, där fem familjer har gått samman för att leverera detta kaffe. Gårdarna är mellan 1–3 hektar stora. Under skördetiden kan vissa anlita plockare, men det är inte ovanligt att familjer hjälper varandra. De kallar det för ’’Mingas’’, vilket kan liknas vid en vårstädning här hemma, men där man istället plockar all kaffe på en enda gård. Lokalbefolkningens översättning av mingas är ’’idag för dig, imorgon för mig’’.
Efter skörd fermenteras kaffet i tankar i upp till 48 timmar och torkas sedan i skuggan. Torkningen kan ta upp till 25 dagar.
Ursprung: Peru, San Ignacio
Producent: Damian Espinoza
Varietet: Bourbon
Höjd: 1600–2000 m.ö.h.
Process: Natural
Rostning: Medium
Smaker: Rött äpple, kakao, plommon
Bryggmetoder: Alla, men Filter föredras
22. Santa Julia
Santa Julia är en medelstor gård som ägs av familjen Salaverria på vägen upp till Santa Ana-vulkanen. Hemligheten bakom den högkvalitativa koppen är de fantastiska odlingsförhållandena som landskapet erbjuder kombinerat med en noggrann selektiv handplockning och sortering samt innovativa sätt att bearbeta kaffebären. Denna sats har blötlagts i 10 timmar efter att bären har pulperats, vilket resulterar i en mer elegant kopp kaffe. Detta är tredje gången vi köper kaffe från en gård som ägs av Salaverria och de är precis som vanligt, lättdruckna, fylliga och söta!
Ursprung: El Salvador, Santa Ana, Gård Santa Julia
Producent: Jose Antonio Salaverria
Bönsort: Bourbon
Höjd: 1545 m.ö.h.
Process: Dubbelblötlagd, Tvättad
Rostning: Ljus
Smaker: Toner av kakao, mörk frukt, brunt socker, torkade fikon, lång söt eftersmak
Bryggmetod: Alla, men Espresso föredras
Om Hälla Kafferosteri:
Bröderna Kaj och Dan Johdet från Junosuando, norra Sverige, delar sin kärlek till kaffe sedan barnsben. Sedan 2017 rostar de specialkaffe i Västerås, med visionen att få alla att upptäcka och njuta av olika rostningar. Från ljusa till mörka erbjuder de en mångfald för att vägleda kaffeeskaran. Med övertygelse och gemenskap strävar de efter att skapa kaffeupplevelser tillsammans med vänner.