Frakt 48 kr / fri frakt från 599 kr

Prova på paket Hälla Kafferosteri 4x30g

  • 59 SEK

Produkten är tyvärr slut. Bevaka den och få e-post när den är tillbaka. 

Artikelnummer: HK1

Hälla Kafferosteri - Prova på Kit, hela kaffebönor 4x30g (2 kaffekoppar/påse)

Ett kaffe kit med 4 olika sorters specialkaffe specialkaffe från svenska Hälla Kafferosteri. Smakprovspaketet innehåller 4 påsar med 30g kaffebönor, det brygger ca 5dl kaffe (4 koppar). De olika kaffesorterna och rostningsgraderna ger olika smaker beroende på hur du maler och brygger ditt kaffe. Alla kaffesorter med en vanlig elektrisk filterbryggare. Men har du möjlighet så rekommenderar vi att prova andra bryggmetoder också!

Varje påse är markerad med ett nummer (1, 7, 13 & 19). Allt kaffe är rostat i oktober 2023.

1. El Salvador, Los Pirineos
Denna batch Pacamara-kaffe har genomgått Black Honey-bearbetning. Efter skörd avlägsnas mogna körsbär och slemskiktet lämnas intakt. Det pulpad kaffet sprids sedan i ett tunt lager på upphöjda torkbäddar i skugga. Skuggan fördröjer torkprocessen jämfört med de andra Honey-processerna som används på gården. Kaffet torkas i cirka 25 dagar tills det når idealisk fuktighet.

Ursprung: El Salvador, Usulután
Producent: Diego Baraona
Bönor: Pacamara
Höjd: 1400 meter över havet
Bearbetning: Black Honey
Rostning: ljus
Smaker: syrlig, krämig, choklad, mandarin, plommon
Bryggmetoder: alla utom espresso

7. Meän kahvi - Brazil
Detta kaffe är en hyllning till vår kultur, vår moder och Tornedalen! För Hälla kafferosteri är kaffe mer än bara en dryck, det är en viktig del av vår vardag och en symbol för gemenskap. Platsen där kaffet serveras är nästan lika viktig som själva drycken. Det är där vi samlas för att prata och umgås, där vi löser världsproblem och delar våra livshistorier.

Ursprung: Brasilien, Cerrado
Producent: Cerrado Mineiro Designation of Origin-ackrediterade producenter och bönder
Bönor: Catuai
Höjd: 1100 meter över havet
Bearbetning: natural
Rostning: mörk
Smaker: choklad och nötter
Bryggmetoder: Alla, men traditionellt Kokkaffe rekommenderas

13. Peru, Cajamarca
Även om kvinnor alltid har varit avgörande för kaffeproduktionen i Peru, har män traditionellt haft ekonomisk maktposition. År 2004 förenades 464 kvinnliga kaffeodlare i Peru för att förändra denna dynamik och ta ett steg mot egenmakt. Sedan dess inkluderar Café Femenino-rörelsen tusentals kvinnor i jordbruket från nio länder över hela världen.

Ursprung: Peru, Cajamarca
Producent: Café Femenino
Bönor: Bourbon, Catimor
Höjd: 1500 - 1800 meter över havet
Bearbetning: tvättad
Rostning: medium
Smaker: choklad, sirap, tropiska frukter
Bryggmetoder: alla, men Pour Over rekommenderas

19. Honduras, Finca Liquidámbar
Finca Liquidámbar är uppkallad efter träden som växer runt plantagen. De liknar lönnträd och finns över hela egendomen. Eftersom de är lövfällande används de inte för skugga, men de utgör en del av den övergripande scenen på egendomen tillsammans med avokado- och apelsinodlingar samt copalchi (ett infött träd) som används för att stoppa markerosion och agera som vindskydd. Femton hektar är dedikerade till skog och brukas inte.

Ursprung: Honduras, San Marcos
Producent: Finca Liquidámbar
Bönor: Catuai, Typica, Pacas
Höjd: 1530 - 1690 meter över havet
Bearbetning: tvättad
Rostning: medium
Smaker: choklad, toffee, apelsin, plommon
Bryggmetoder: alla, men Pour Over rekommenderas

Om Hälla Kafferosteri:
Bröderna Kaj och Dan Johdet från Junosuando, norra Sverige, delar sin kärlek till kaffe sedan barnsben. Sedan 2017 rostar de specialkaffe i Västerås, med visionen att få alla att upptäcka och njuta av olika rostningar. Från ljusa till mörka erbjuder de en mångfald för att vägleda kaffeeskaran. Med övertygelse och gemenskap strävar de efter att skapa kaffeupplevelser tillsammans med vänner.