Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

Rädda kaffe Johan & Nyström Colombia decaf malet kaffe 250g

  • 119 SEK

Produkten är tyvärr slut. Bevaka den och få e-post när den är tillbaka. 

Artikelnummer: KUDECAF3-x

Johan & Nyström Colombia decaf koffeinfritt malet kaffe 250g

Bäst före datum: 03/22

Johan & Nyström spenderade 2011 några veckor i juni att resa runt i södra Colombia, bland kaffeplantagen i Hulia. Där stötte de på en unik processtation i Manizales, man processar koffeinfria kaffebönor med hjälp av avancerad teknik. Fokuset ligger helt på kvalité, smak och hållbarhet, detta gör så att lotterna alltid anläder färska!

Colombia Decaf (koffeinfritt kaffe) är just ett sådant exempel. Kaffet kommer ifrån 11 småbönder direkt till rosteriet, från Pitalito och Oporapa, en hyllad kafferegion. Bönorna skördas och precessa med tvättmetoden.  


Metoden man använder på decaf-fabriken bygger på enbart en kombination av kristallklart bergsvatten och en ester kallat etylacetat, som utvinns naturligt ur melassen från rörsocker. Etylacetat är vanligt även i mängder av färska frukter och grönsaker.

Utan att utsätta bönorna för onödigt högt tryck eller höga temperaturer har man med hjälp av sofistikerad ångteknik möjligheten att extrahera enbart koffeinet från kaffet. Detta bibehåller då bönans naturliga cellstruktur samt även smak och arom.

Kaffet har en fin frisk sötma, medel fyllighet och en eftersmak som är helt ren och mycket njutbar. Med all säkerhet det godaste koffeinfria kaffe du någonsin druckit.