Frakt 48 kr / fri frakt från 599 kr

White Chocolate with Nibs - 85g

  • 119 SEK

Produkten är tyvärr slut. Bevaka den och få e-post när den är tillbaka. 

Artikelnummer: 3017

Askinosie Chocolate är en choklad du kan avnjuta med gott samvete! En god Single Origin choklad där 10% av vinsten går direkt tillbaka till kakaobonden. I dagsläget kan du njuta av choklad från San José del Tambo (Ecuador), Tenede (Tanzania), Cortés, (Honduras) och Davao (Filippinerna).

Askinosie Chocolate är en liten chokladtillverkare där 100% av kakaobönorna köps direkt från jordbrukarna. Shawn Askinosies relationer direkt med kakaobönder utgör grunden för att en hög kvalitativ chokladkaka kan produceras. Detta gör också det möjligt för Askinosie Chocolate att kunna dela med sig av vinsten från försäljningen med bönderna

Den viktigaste ingrediensen i Askinosie Chocolate’s vita choklad är 34% naturligt, icke deodoriserat kakaosmör. Detta kakaosmör utvinns i fabriken i Springfield, Missouri och Askinosie Chocolate är den första småskaliga chokladproducent i USA som gör detta. Kakaoböner (Trinitario) från Davao på Filippinerna utgör grunden till kakaosmöret som sedan kombineras med getmjölkspulver och ekologisk sockerrörsjuice.  Ingredienserna mixas sedan både länge och hantverksmässigt i Askinosie fabrikens 85-åriga tyska mixer. Detta gör den Askinlosie Chocolate till en av de få ”single origin” vita choklader i världen.

Askinosie’s vita choklad finns i tre varianter; ren vit choklad, vit choklad med kakaonibs eller vit choklad med pistagenötter.

Varje kaka innehåller 85 gram