•  Frakt 48 kr / fri frakt från 599 kr   
  •                    Över 15.000 nöjda kunder
  •                 Stort urval av kaffebönor & kaffemaskiner

  •  

  •  

Vilka är de bästa kaffebönorna 2023?

Vilka är de bästa kaffebönorna 2023?

Det är ett nytt år och vi har återigen frågat våra kaffeälskare om vilka kaffebönor som de tycker är de bästa. Vi fick många olika svar, för oj så mycket gott kaffe det finns! Av alla dessa har vi valt ut de fem som vi också anser är de bästa kaffebönorna 2023!

Alla dessa kaffesorter är hela bönor, så för att dricka dem hemma så behöver du en kaffekvarn. Och det är viktigt att veta att malningsgrad och mängden kaffe du använder när du brygger kommer påverka smakupplevelsen. Vi har en guide kring att mala kaffe, så om du känner dig osäker så kan du alltid kolla där för att ta reda på bästa sättet att få bäst smak från dina kaffebönor.

Kaffebönorna kommer från runt om vi världen, men listat nedan kan du se våra topp 5 kaffebönor från svenska och italienska kafferosterier. Vi har även listat årets kaffe-nykomlingar från både Finland och Sverige!

MEN VI SKA INTE DRA UT PÅ DET LÄNGRE, HÄR KOMMER DE FEM BÄSTA KAFFEBÖNORNA 2023:


1. Attibassi Speciale Oro kaffebönor 500g

En makalös balanserad kaffeblandning av noggrant utvalda kaffebönor från Brasilien, Centralamerika och Etiopien. Kaffet har en söt, fyllig smak med en härlig blommig arom. Denna balanserade blandning av Arabica- och Robustabönor är skapad för att ge dig den perfekta espresson som har en söt och fyllig smak, med en utmärkt kopp och textur.

Kaffe 1 - Attibassi Speciale Oro


2. KW Karlberg Aroma Lyx kaffebönor 400g

Denna lyxiga kaffeblandning ger en välbalanserad och mjuk kopp kaffe. Den innehåller noggrant utvalda kaffebönor från Colombia som ger en söt smak med toner av röda bär, choklad och vanilj. Dessa kaffebönor blandas med bönor från Kenya och Brasilien för att sedan rostas långsamt i KW Karlbergs rosteri i Nacka, denna kombinationen skapar detta härliga balanserade kaffe med mjuka toner och söta smak.

Kaffe 2 - KW Karlberg Aroma Lyx


3. Barbera Mago kaffebönor 1000g

Denna magiska kaffeblandning har fått sitt namn från just det - Mago betyder “Magiker” och detta namn är en hyllning till den ursprungliga kaffemästaren på Barbera, Domenico Barbera. Kaffebönorna som kylts ner snabbt efter rostningen har en kraftfull karaktär med en fantastisk crema, balanserad smak och en söt mjukhet. Kaffet har toner av nötter, choklad och frukter och det har en underbar eftersmak.

Kaffe 3 - Barbera Mago


4. Kahls Kaffe Masterpiece Impressionist kaffebönor 1000g

Ett kaffe som har en klassisk smak med många dimensioner. Det perfekta mellanrostade kaffet vars kaffebönor från Brasilien ger en smakupplevelse som är rund och söt, medans bönorna från Monsun Malabar ger en ökad fyllighet och som ett utsökt avslut får du fantastiska chokladtoner av kaffebönorna från Nicaragua. Denna kaffeblandning ger dig en härlig välbalanserad kopp kaffe!

Kaffe 4 - Kahls Kaffe Masterpiece Impressionist


5. Caffè Vergnano Gran Aroma Bar kaffebönor 1000g

En klassisk 50/50-blandning av de bästa Arabica- och Robustabönorna. Dessa kaffebönorna ger dig en intensiv krämig espresso, med tjock crema och kryddiga smaker. Kaffet har en rik och varaktig smak. Kaffet har en perfekt harmoni mellan kropp och arom, en riktig vinnare när det kommer till espresso!

Kaffe 5 - Caffè Vergnano Gran Aroma Bar


ÅRETS NYKOMLINGAR!


Vi tror att dessa två nordiska kafferosterier kommer slå stort 2023. De gjorde sin entré hos oss med kaffeadventskalendern och nu finns deras kaffebönor också att köpa individuellt hos oss. Både finska Kaffa Roastery och svenska Gåshaga kafferosteri har flera olika sorters specialkaffe, men för att listans skull har vi bara valt ut en från varje rosteri. Men tro oss, det var inte lätt att bara välja en av varje!

1. Kaffa Roastery Colombia Argelia koffeinfria kaffebönor 250g
Skygga inte iväg för koffeinfritt kaffe - detta kaffe smakar som vanligt kaffe, om inte lite bättre till och med. Detta koffeinfria specialkaffe har en värmare, söt och fyllig smak och bäst av allt är att man kan dricka det innan man ska sova om man önskar! Kaffebönorna till denna blandning produceras naturligt i Colombia, med hjälp av källvatten och etylacetat från sockerrör. De råa bönorna fuktas och ångas varefter de sköljs flera gånger med etylacetat för att få bort koffeinet. Till sist kortas bönorna och innan de rostas. Processen är skonsam och den bevarar kaffets läckra och unika smaker. Ett otroligt gott kaffe till er som inte kan eller vill dricka koffein!

Årets nykomling - Kaffa Roastery Colombia Argelia Decaf


2. Gåshaga kafferosteri Vinter Artisan kaffebönor 250g

En blandning med kaffebönor som är en perfekt kombination för att skapa ett fylligt och kraftfullt kaffe. Denna kaffeblandning är en hyllning till hantverket med dess toner av choklad och rostade nötter. Bönorna har en något mörkare rostning vilket gör att de kan skapa både en rund och krämig espresso, men samtidigt kan de ge dig en mustig kopp bryggkaffe. Kaffebönor som är perfekta i alla lägen helt enkelt!

Årets nykomling - Gåshaga kafferosteri Vinter Artisan

Produkter