Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

DE FEM BÄSTA KAFFEBÖNORNA 2022

|30/01, 2022

DE FEM BÄSTA KAFFEBÖNORNA 2022

Vill du veta vilka som är de bästa kaffebönorna 2023? Se vår topp 5 kaffebönor 2023 här.

Vi har frågat våra kaffeälskare, vad anser de är de bästa kaffebönorna nu under 2022? Vi fick så klart väldigt många olika svar, men här har vi listat de fem kaffebönor som är både de bästa enligt flest, och som vi tycker är bra att rekommendera.

Alla kaffesorter här är hela bönor, så det kräver att du har en kaffekvarn för att dricka dem hemma. En del finns att köpa som malet kaffe också dock. Men se vår lista med "bästa kaffesorter 2022" för att ta del av vilket malet kaffe som vi rekommenderar!

Som alltid med kaffebönor, så påverkar malningsgraden, samt mängden kaffe du använder för att göra en kopp, själva smakupplevelsen. Se vår guide kring att mala kaffe om du är osäker på vilket som är det bästa sättet för att få bäst smak! 

Listan består av kaffesorter från hela världen, men som du kan se blev toppkandidaterna svenska och italienska kaffesorter, med ett tyskt kaffe som bubblare! 

MEN UTAN ATT FÖRSINKA MER, HÄR ÄR TOPP 5 LISTAN FÖR BÄSTA KAFFEBÖNORNA 2022!


1. Caffè del Doge Nero 

Ett kaffe med en fyllig och härlig smak. Det är i den venetianska stilen, vilket gör att det består av både Arabica och Robustabönor. Men inte vilka bönor som helst, utan Arabicabönor från både Alta Mogianaregionen i Brasilien samt utvalda regioner i karibien. Robustabönorna i Doge Nero, av Kaapi Royal varianten, kommer från Indien. Allt rostas enligt tradition i Italien. Ett kaffe som gör sig utmärkt som espresso

2. Caffè Mauro Original 

Många har Mauros De Luxe kaffe som en favorit, men deras nya lansering Caffé Mauro Original kaffeböna är en stark konkurrent till det. Kryddig, intensiv och fyllig kaffeböna,som är gjort av kaffebönor från Brasilien, Honduras, Colombia, El Salvador, Indien, Etiopien. 

Original kaffebönor bjuder på en kopp av blommig och nötig kaffe med nyanser av choklad.

3. Lykke kaffegårdar Brazil Oj!

Svenska Lykke kaffegårdar, som är relativt nystartat kafferosteri men som bygger på en lång erfarenhet från kaffevärlden, har skapat flera bra och härliga kaffebönor. Deras bästa just nu enligt våra kaffeexperter är deras Brasil Oj. Som namnet säger, kommer detta kaffe från Brasilien, och har en mild och fyllig chokladton. Namnet, "oj" kommer ifrån att kaffet verkligen ger en aha upplevelse! Så testa om du har möjlighet.

4. Passalacqua Mekico

Även detta är ett italienska kaffe. Från Passalacqua har många deras Mehari- eller Cremadorkaffe som favorit, men en som är underskattad är deras Mekico kaffe. Detta är ett lite ovanligt kaffe för att vara från Passalacqua, då det är 100% Arabicabönor, vilket inte är standard för varken Passalacqua eller italienska kaffesorter generellt. Men dessa bönor har en härlig smak, som är lite fruktigt och med toner nötter så väl som karamel och choklad. Testa!

5. Italcaffé Colombia Supremo

Italcaffè Colombia är en Single Origin kaffeblandning med Colombia Supremo arabicabönor, vilka är av högsta kvalitet. Kaffet har en fyllig karaktär med medium syrlighet, inslag av kandiserad citrus, mogna plommon och torkade dadlar. Eftersmaken överraskar med toner av mörk kakao och russin. En perfekt balanserad kopp kaffe.

BUBBLARE

Melitta Bella Crema Espresso

Melitta är mest känd i Sverige för deras kaffefilter, men även deras kaffe har blivit allt populärare här. Detta kaffe, som är deras espressokaffe, är en bra böna givet pris och kvalité. Inte den bästa du kan hitta, men för ett betydligt lägre pris än många andra här på denna lista, så därför vill vi ha med den som bubblare.