Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

Aeropress

  • 599 SEK
  • 479 SEK

Produkten är tyvärr slut. Bevaka den och få e-post när den är tillbaka. 

Artikelnummer: U80R08

Kaffebryggaren Aeropress är en smidig och hållbar bryggare som gör riktigt gott kaffe. Produkten lanserades 2005 av det amerikanska frisbeeföretaget Aerobie. Tre år senare var Aeropressen så pass populär bland baristor runt om i världen att ett världsmästerskap arrangerades. Självklart genomförs det också ett Aeropress SM sedan några år tillbaks.

Aeropressen är en väldigt enkel men variationsrik bryggmetod tillverkad i hållbar plast. Ett pappersfilter läggs i filterhållaren som monteras på huvuddelen. Malt kaffe doseras ned, varmt vatten hälls på och efter ett par minuter pressas kaffet genom papperfilter ned i en kanna/kopp med den tillhörande pressen.

I detta paket medföljer 350 st aeropress-filter av papper. Det går också att ersätta pappersfilter mot ett hållbart metallfilter.

Medföljer
Aeropress
350 pappersfilter
Kaffeskopa
Tratt

Tips på bryggning 
1. Lägg filtret i filterhållaren och skölj med varmt vatten. Alla typer av pappersfilter har en papperssmak och bör sköljas.
2. Skruva fast filterhållaren med filtret.
3. Dosera ner 17 gram nymalt kaffe. Något grövre än bryggmalt.
4. Häll på ca 50 ml vatten (ca 83 grader) och låt stå 40 sekunder.
5. Häll sedan långsamt på 215 ml vatten (ca 79 grader) under 30 sekunder.
6. Tryck långsamt ner pressen under 30 sekunder.


Ersätter de bästa av kaffebryggare och gör perfekt resultat varje gång! Alla delar är livsmedelssäkrade och helt fria från BPA

Du brygger direkt i koppen. Innerdiametern på din kopp bör vara större än 6,7cm. Koppen bör ej ha en yttre diameter på mer än 10,6cm