•  Frakt 48 kr / fri frakt från 599 kr   
  •                    Över 15.000 nöjda kunder
  •                 Stort urval av kaffebönor & kaffemaskiner

  •  

  •  

Snabbkaffe & instant coffee

Snabbkaffe, även känd som instant-coffee eller kaffepulver, är en speciell sorts kaffe som passar perfekt för dig som vill ha en kopp kaffe snabtt. 

Vi har flera olika sorters snabbkaffe, både med olika rostningsgrader och ekologiskt samt koffeinfritt snabbkaffe. Nescafé är det kändaste varumärket för denna typ av kaffe i Sverige. 

Snabbkaffe och kaffepulver är inte så vanligt i Sverige, men väldigt populärt i många andra läner, så som Storbritannien, där just namnet Instant Coffee härsammar från. 

Snabbkaffe produceras genom att kaffe bryggs, och sedan torkas igen. Så det är kaffe som inte behöver bryggas, utan det är redan bryggt, men sedan torkad. Därför räcker det med att varmt vatten tillsätts för att få en kopp kaffe.

Just denna egenskap, att endast varmt vatten behöver tillsättas för att få en kopp kaffe, gör att det passar utmärkt till vandring eller vid tillfällen där traditionell kaffebryggning är svårt. Vattnet behöver inte heller vara kokande, utan räcker med varmt. 

Nuförtiden har snabbkaffet dock fått konkurens när det gäller vandringskaffe av Aeropressen, som också fungerar utmärkt för att göra en kopp kaffe snabbt och på beställningen, men som bryggs på plats. 

Visa hela beskrivningen

Snabbkaffe skapades ursprungligen för att hjälpa Brasilianska kaffeindustrin göra mer med kaffe i Brasilien, istället för att bara exportera råkaffe. Det var Nestlé som tog fram den första snabbkaffen på stor skala, och det är därifrån namnet Nescafé komer - en kombination av just Nestlé och Café. 

Snabbkaffe blev populärt i och med andra världskriget, då det lämpade sig bra för att dricka kaffe ute i fält genom att blanda kaffepulvret med varmt vatten direkt, utan att behöva vänta på att brygga kaffet.

Produkter