Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

Rädda kaffet Löfbergs Santana 500g Bönor

  • 135 SEK

Produkten är tyvärr slut. Bevaka den och få e-post när den är tillbaka. 

Artikelnummer: 25006-x

Löfbergs Santana 500g kaffebönor

Bäst före datum: 03/22

Löfbergs Santana bönor är Fairtrade certifierade kaffebönor med fyllig och runt smakprofil. Du kommer hitta nyanser av mandel, fudge, tobak och mörk choklad från smaken. Kaffet passar fint som det är, men det är godast serverad med bakverk eller med en bit av mörk choklad.

Detta kaffe odlas i Brasilien, världens största kaffeland som kontinuerligt utvecklar världens kaffekultur. Det är just utveckling som bönderna i Santana de Vargem har i sitt fokus när de odlar sina kaffebönor. Där är kaffet påverkad av det tropiska höglandsklimatet och varma solen. Dessa faktorer tillbringar bland annat sötma och smak av nötter till kaffet.

Bönderna av detta kaffe har tävlat mot andra kaffeodlare med inriktning på kaffets kvalitet, vilket har gjort att både kvalitet och kvantitet av deras bönor har blivit förbättrad genom ett större fokus på odlingen. Detta har gjort att kaffet har en väldig hög och balanserad kvalitetsnivå.

Tävlingarna har bidragit till att fokus på kvalitet i hela Santana de Vargem har höjts. Även Fairtradepremiem används för att kunna fokusera på en långsiktig och kontinuerlig utveckling som gynnar både bönderna och miljön länge framöver. Detta är en specialkaffe som du vill inte missa! 

Kaffet består av 100% Arabicabönor.

Process: Natural

Altitud: 1000-1200meters över hav