Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

Löfbergs Cumbia 500g Bönor

  • 145 SEK

Produkten är tyvärr slut. Bevaka den och få e-post när den är tillbaka. 

Artikelnummer: 25005

Löfbergs Cumbia 500g kaffebönor  


Detta kaffe består av kaffebönor från Guatemala, Etiopien och Colombia med en bra balans av fyllighet, söta toner av bär och nedtonad syrlighet – perfekt för espresso men även för bryggkaffe, beroende på hur man maler kaffet. Kaffet har en härligt doft av kakao och du kan även hitta nyanser av mandellikör och lakritsrot från kaffets långa eftersmaken.

Detta kaffe passar utmärkt med lakrits, men även med cognac, lagrad rom och grappa. Detta är ett perfekt kaffe att servera med choklad bakverk och efterrätter.

Detta kaffe är ekologisk och fairtrade certifierad, vilket gör att kaffets kvalitet är bättre, bönderna kan få bättre betalt och därav höja livskvalitet för människorna i bönornas hemmabyar. 

I Guatemala, var en stor del av bönorna odlas, finns det flera aktiva vulkaner som puffar kontinuerligt rök från sitt glödande inre. Denna unika egenskap ger kaffebönder i Guatemala fördelen på jord full av fantastiska mineraler. Kaffebönorna får inte sitt unik smak endast från den vulkaniska jordmånen, utan det hur fruktköttet skiljs från bönorna har också en påverka. I Asobagri använder kaffebönder den våta processen, var fruktköttet tvättas av bönorna först och bönorna får torkas i solen först efter det. Asobagris kaffekooperativ ligger vid Mayariket, för det i början grundades även av Mayaindianer. Sedan dess, i 1989, har odlingen och kaffebönorna varit ekologiska. 

Process:
Våta metoden. 
Regioner: 
Sierra Nevada, Huehuetenango,  Sidamo. 
Altitud: 
900–2 000 m.ö.h.    
Innehåll: 
Hela kaffebönor. 100% arabica. 

Varje kaffepaket innehålelr 500g Fairtrade och Ekologisk certifierade kaffebönor. Vi har även andra speciellkaffe från Löfbergs, så som Löfbergs Ethiopian Sidamo och Santana bönor.