Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

Löfbergs Carnival 500g Bönor

  • 135 SEK

Produkten är tyvärr slut. Bevaka den och få e-post när den är tillbaka. 

Artikelnummer: 25004

Löfbergs Carnival 500g Kaffebönor - Fairtrade

Löfbergs Carnival kan sägas att vara en svensk klassiken på grund av sina brasilianska kaffebönor. Sverige har nämligen importerat kaffebönor från Brasilien i över hundra år till det flesta svenska bryggklassikerna. Trots det, passar detta kaffe nog även bättre som en espresso. 

I Brasiliens berger, var stora delar av världens kaffebönor kommer ifrån, odlas kaffet oftast i terrasser. För ännu finare smakupplevelse, har de brasilianska kaffebönorna i Carnival blandats med etiopiska, colombianska och indonesiska kaffebönor. Denna kombination ger en fin balans av kryddighet, fruktighet och blommighet. Kaffet passar däremot fint med lite mildare bakverk och efterrätter. Carnival passar utmärkt till mjölkchoklad men även till cognac, calvados och whiskey. Dessa kaffebönor har en rund smakprofil med sötma och mandelarom men du kan hitta även toner av nougat och marsipan. 
 
På detta kaffe har man använt både torra och våta metoden. I Brasilien använder man oftast den torra metoden på grund av brist på vatten och rik tillgång på sol. Den torra metoden ger kaffet en viss sötma och honungsarom, medan den våta metoden bidrar med en tydligare syrlighet. På den torra metoden hälls kaffebären i vattenbad, och de kaffebönor som sjunker är av de allra bästa kvalitet, och de som flyter på grund av sin lägre densitet plockas bort och säljs billigt lokalt.  

LAND
Brasilien, Etiopien, 
Colombia, Indonesien. 
REGIONER 
Minas Gerais, Sidamo, 
Sumatra, Sierra Nevada. 
ALTITUD 
900–2 000 m.ö.h. 
PROCESS 
Våta och torra metoden.  
INNEHÅLL 
Hela kaffebönor. 100% arabica.  

 

Se även Löfbergs andra ekologiska kaffebönor, så som Mountain High och Cumbia