Frakt 48 kr / fri frakt från 599 kr

ZOÉGAS Summer Edition 2023 kaffebönor 450g

  • 131 SEK

Produkten är tyvärr slut. Bevaka den och få e-post när den är tillbaka. 

Artikelnummer: 12359134

Zoégas Summer Special Edition 2023 hela kaffebönor 450g.

Zoégas sommarkaffe 2023 Rainforest Alliace certiferade kaffebönor är en blandning med Arabicabönor från Rwanda, väl balanserat med bönor från Burundi och Brasilien. Detta sommarkaffe har en en härlig karaktär med en frisk bärighet och med en lång blommig eftersmak. 

Zoégas är mästare på mörkrost och självfallet är även Zoégas sommarkaffe 2023 ett mörkrostat kaffe, just denna kaffeblandning har toner av rabarber och nypon. Ett perfekt kaffe med smak av sommar helt enkelt!

I årets sommarkaffe är signaturbönan från Zoégas Coffee By Women-projekt i Rwanda. Projektet har bidragit till att kvinnoledda odlargrupper i Rwanda har kunnat ställa om från konventionell kaffeodling till certifierad ekologisk kaffeodling, vilket förväntas leda till förbättrade levnadsförhållanden för kvinnorna både ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Den här säsongens signaturböna är odlad av några av dessa kvinnoledda odlargrupper i Nzahaha, Rwanda, som fått stöd från Zoégas i form av utbildning om hållbar kaffeodling och tillverkning. För att höja levnadsstandarden och skapa bättre försörjningsmöjligheter för utvalda odlare, har Zoégas också gett dem getter som en del av deras unika hållbarhetsprojekt kopplat till årets sommarkaffe. 

Ett paket Zoégas Sommarkaffe 2023 består av:
100% Arabicabönor

Vi har även Zoégas Summer Edition som malet bryggkaffe, du hittar det här.

Om Zoégas:
Zoégas startades 1886 i Helsingborg och har en rik historia och tradition. Zoégas är ett av Sveriges största kafferosterier, med rötter i Skåne. De är kända för sina många olika sorters kaffe, speciellt deras mörkrostade kaffeblandningar, som Skånerost och Mollbergs blandning. Men de kommer varje år med olika begränsade sommarkaffesorter så att vi kaffedrickare kan prova och njuta av olika toner av kaffe samtidigt som vi bidrar till något gott för samhället.

Allt kaffe från Zoégas är responsible sourced vilket innebär att kaffet är producerat på ett ansvarsfullt sätt. Istället för att ha det vanliga ekologiska certifikatet, följer Zoégas en intern standard som involverar samarbete med en oberoende organisation för att granska deras engagemang. Detta initiativ syftar till att stötta småskaliga kaffebönder som ibland har svårt att få en officiell ekologisk certifiering, även om de redan odlar på ett ekologiskt sätt