Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

Kahls Kaffe Mexicano Koffeinfritt malet kaffe 250g

  • 99 SEK

Produkten är tyvärr slut. Bevaka den och få e-post när den är tillbaka. 

Artikelnummer: 471250

Detta kaffet har ersatts av Kahls Kaffe Godnatt KRAM, du hittar det här.

Kahls Kaffe Mexicano malet kaffe 250g

Mexicano är ett ovanligt kaffe, och ett unikt svenskt kaffe - ett bryggmalet koffeinfritt kaffe som är både ekologiskt och Fairtradecertifierat.

Kahls Kaffe Mexicano består av ett höghöjdskaffe ett kooperativ i Chiapas i sydöstra Mexiko. Det är ett kaffe med en lätt fruktighet med en lång eftersmak.

Kaffet är inte bara annorlunda för att det är koffeinfritt samt ekologiskt, utan det bereds även annorlunda. Vanligtvis skeppas kaffe som skall göras koffeinfritt till Kanada eller Tyskland för att genomgå processen med att avlägsna koffein. Kaffet i Kahls Mexicano däremot kommer från en av deras partners i Mexiko som styr hela processen på plats. Ett sätt att öka kontrollen och minskar transporterna, till ytterligare fördel för miljön.

Kaffet plockas, tvättas och torkas först på sedvanligt sätt. När kaffets kvalitet godkänts av kaffeexperterna på Kahls, genomgår det en så kallad ”Mountain Water Process” på plats, en helt ekologisk process för att avlägsna koffeinet, där kaffe först blötläggs och sedan i en tryckkammare frigörs koffeinet. När koffeinet avlägsnats torkas kaffet och skeppas direkt till oss.

Varje förpackning Kahls Kaffe Mexicano består 250 gram malet kaffe, malet för kaffebryggare.

Om Kahls Kaffe
Detta kafferosteri har en lång och anrik historia, och ett välkänt varumärke för många svenskar. Sedan 1911 har Kalhs Kaffe jobbat med kaffe och te, med basen i Göteborg.

Om Fairtrade
Fairtrade märkt kaffe, så som detta Kahls Kaffe Mexicano, innebär att arbetarna på kaffeplantagen för en skälig lön för sitt arbete. Det är ett effektivt sätt att se till att arbetsförhållanderna är bra, och att motverka fattigdom.