Prova på paket Rävgrytets Kafferosteri 4x30g
- 5.99 EUR
Artikelnummer:
KA24RK
Rävgrytets kafferosteri - Prova på Kit, hela kaffebönor 4x30g (2 kaffekoppar/påse)
Ett kaffe kit med 4 olika sorters specialkaffe. Smakprovspaketet innehåller 4 påsar med 30g kaffebönor, det brygger ca 5dl kaffe (4 koppar). De olika kaffesorterna och rostningsgraderna ger olika smaker beroende på hur du maler och brygger ditt kaffe. Alla kaffesorter funkar bra med en vanlig elektrisk filterbryggare. Men har du möjlighet så rekommenderar vi att prova andra bryggmetoder också!
Varje påse är markerad med ett nummer (3, 9, 15, 21). Allt kaffe är rostat i oktober 2024.
Obs! Ingen info de olika sorterna kommer med, men du kan se det här:
3. ABYSSINIAN MOCCA
Ursprung: Sydvästra Etiopien
Producent: Småskaliga jordbrukare
Varietet: Heirloom-kultivarer
Höjd: 1800–2200 m.ö.h.
Process: Natural
Rostning: Ljus
Smaker: Fruktiga och romliknande toner, överlag söt med inslag av torkade frukter
Bryggmetoder: Filter, Pour-over
Etiopien, känt som kaffets vagga, är där Coffea Arabica först växte vilt i Kaffa-regionen. Idag präglas landet av småskaligt jordbruk, där bönder odlar kaffe på små marklotter. Efter skörd kombinerar många bönder sina små skördar och lämnar kaffebären till centrala tvättstationer.
Detta kaffe kommer från fyra Woredas i sydvästra Etiopien: Jimma, Illubabor, Bench Maji och Keficho Shekicho. De röda, mogna kaffebären genomgår en naturlig process på "African Drying Beds" efter en noggrann sortering.
9. AA LITTLE FLOWER
Ursprung: Indien, Tamil Nadu, Karnataka, Bababudangiri, Chikmagalur, Coorg, Kerala
Producent: Chinennahally Estate
Varietet: S795
Höjd: 1030–1100 m.ö.h.
Process: Washed
Rostning: Medium mörk
Smaker: Silkeslen, choklad, hasselnöt, söt mandel
Bryggmetoder: Filter, Espresso, Moka Pot
Indien är kanske mest känt för sitt te, men kaffets historia i landet sträcker sig ända tillbaka till 1670. Idag finns det cirka 250 000 kaffeodlare i Indien, varav 98 % är småskaliga jordbrukare.
Merparten av Indiens kaffeproduktion sker i den södra delen av landet, i delstaterna Kerala och Karnataka. Karnataka präglas av de frodiga Västra Ghats, en bergskedja som tillhör ett av världens största områden för biologisk mångfald.
15. COLOMBIA EXCELSO
Ursprung: Colombia, Cauca
Producent: Asociación de Caficultores Ecológicos del Cauca
Varietet: Castillo, Caturra, Typica
Höjd: 1000–1700 m.ö.h.
Process: Washed
Rostning: Medium
Smaker: Juicigt len, söt, mörka bär, druvor, karamell
Bryggmetoder: Filter, Pour-over
Colombia är ett måste för kaffeälskare, känt för sitt kvalitetskaffe tack vare den perfekta kombinationen av högt belägna odlingar, närhet till ekvatorn och den stabila klimaten i Meseta de Popayán med dess rika vulkaniska jord.
Detta kaffe kommer från Asociación de Caficultores Ecológicos del Cauca (ACEC), en kooperativ med 500 medlemmar, inklusive 80 kvinnor, som odlar kaffe på små marklotter. ACEC erbjuder utbildning för att förbättra kaffekvaliteten, minska miljöpåverkan och uppnå ekologisk certifiering.
21. MIELADO KENT
Ursprung: Tanzania, Ngorongoro-kratern
Producent: Edelweiss Estate
Varietet: Kent
Höjd: 1650–1850 m.ö.h.
Process: Honey
Rostning: Mörk
Smaker: Behaglig citrus, silkeslen hallon, dadlar, vanilj
Bryggmetoder: Filter, Pour-over
Tanzania är Afrikas fjärde största kaffeproducent, med kaffeodlingar som främst ligger på Kilimanjaros sluttningar och i de södra regionerna Mbeya, Mbinga och Mbozi. Detta kaffe kommer från Edelweiss Estate nära Ngorongoro Conservation Area.
Familjen Vohora arbetar aktivt med lokalsamhället genom hållbarhetsprojekt, lärlingsprogram och stöd till skolor. Det honungsprocessade kaffet, där bönorna avpulpas men inte tvättas, ger en kopp med friskhet, livfullhet och fruktiga toner.