Prova på paket I am Coffee 3x30g
- 60.55 NOK
Artikelnummer:
KA24IAC
I am Coffee - Prova på Kit, hela kaffebönor 3x30g (2 kaffekoppar/påse)
Ett kaffe kit med 3 olika sorters specialkaffe. Smakprovspaketet innehåller 3 påsar med 30g kaffebönor, det brygger ca 5dl kaffe (4 koppar). De olika kaffesorterna och rostningsgraderna ger olika smaker beroende på hur du maler och brygger ditt kaffe. Alla kaffesorter funkar bra med en vanlig elektrisk filterbryggare. Men har du möjlighet så rekommenderar vi att prova andra bryggmetoder också!
Varje påse är markerad med ett nummer (8, 13, 19). Allt kaffe är rostat i oktober 2024.
Obs! Ingen info de olika sorterna kommer med, men du kan se det här:
8. Kilimanjaro
Ursprung: Kenya, Mount Kenya National Park (Meru)
Producent: Småskaliga kaffebönder
Sort: Arabica Bourbon, Gallia AA
Höjd: 1500–2100 m.ö.h.
Process: Tvättad
Rostning: Lättmörk
Smaker: Passionsfrukt med inslag av mörk choklad
Bryggmetoder: Alla
Kenyanskt kaffe hyllas världen över för sin rika smak, odlat på hög höjd i bördig jord och med omsorg av över 150 000 skickliga bönder. När I am Coffee rostar dessa söta bönor sprider sig den förföriska doften genom gatorna och lockar kaffelovers från när och fjärran att njuta av en kopp av det bästa kaffet!
13. Guinee
Ursprung: Guinea
Producent: Alpha Ousmane Sow
Varietet: Arabica Catimore
Höjd: 1200 m.ö.h.
Process: Dried
Rostning: Ljus mörk
Smaker: Söt, bär
Bryggmetoder: Filter
Sannou är en liten by i norra Guinea där denna Catimore odlas. Alpha Ousmanes farfar började odla kaffe här på 1950-talet. Efter hans bortgång tog sonsonen Alpha Ousmane över och grundade rosteriet.
Den lilla kaffeplantagen ger arbete åt många i byn och fortsätter odlingen i samma anda som förr. En soltorkad böna med härlig sötma.
19. Nicaragua
Ursprung: Nicaragua
Producent: Småskaliga kaffebönder
Sort: Arabica Maracaturra
Höjd: 1350–1470 m.ö.h.
Process: Tvättad
Rostning: Medium
Smaker: Mandarin, mjölkchoklad, melon, krämig
Bryggmetoder: Filter, pour-over, espresso
Denna Maracaturra-böna är en högavkastande brasiliansk hybrid av Maragogype och Caturra.
Under slutet av 1800-talet sägs den ha uppstått naturligt och finns främst i Brasilien, El Salvador och Nicaragua. I den mycket välkända Jinotega-regionen odlas den i ett tropiskt klimat och i vulkanisk jord, vilket hjälper bönderna att producera detta högkvalitativa kaffe.