Frakt 48 kr / fri frakt från 599 kr

Kaffeadventskalendern 2023

  • 749 SEK
  • 549 SEK

Produkten är tyvärr slut. Bevaka den och få e-post när den är tillbaka. 

Artikelnummer: KA2023

Kaffeadventskalendern 2023 - Adventskalendern med Specialkaffe, hela bönor.

Kaffeadventskalendern är perfekt för alla kaffeälskare, för dig som vill upptäcka nordens mikrorosterier på egen hand, i sällskap med andra eller som ge bort den till en annan kaffeälskare i din närhet!

Kaffeadventskalendern innehåller 24 (en för varje dag i december fram till julafton) olika sorters kaffebönor från 6 olika nordiska mikrorosterier, årets kafferosterier är: 

Hur fungerar det? 

I lådan så finns det 24 påsar kaffebönor, dessa kaffepåsar är markerade med ett nummer från 1 till 24, en för varje dag från 1 december ända fram till julafton, men vill man smygstarta så lovar vi att inte skvallra!
Påsarna innehåller 30g hela bönor, efter malning blir 5dl kaffe, vilket motsvarar ungefär 4 koppar kaffe som du kan njuta av själv eller med nära och kära.

Alla kaffesorter fungerar utmärkt med en vanlig kaffebryggare, chemex eller annan filterbryggmetod men prova gärna att brygga kaffet med en annan metod om du har möjlighet till det! Tänk på att olika bönor och rostningar smakar olika beroende på hur du maler kaffebönorna och vilken bryggmetod du väljer.

I adventskalendern medföljer det också en folder  där varje kafferosteri presenteras och där kan du också läsa mer om varje dags kaffebönor - bland annat vad det är för typ av böna, kaffets ursprung, rostningsgrad, med mera.

Alla kaffebönor i kaffeadventskalendern kommer rostas i slutet av oktober 2023, exakt datum kommer variera mellan rosterier och sorter. Kaffet kommer smaka bäst innan slutet av januari 2024. 

Visste du att vi också har en Kapseladventskalender? Den finns för en eller för två personer. Perfekt för dig som föredrar kapselkaffe! Du kan hitta alla adventskalendrar här.