Große Auswahl an Kaffee- und Kaffeemaschinen

Eguale Women's Rights kaffebönor 1000g

  • 31.10 EUR
Auf Lager
Article Number: 6209

Eguale Women's rights 1kg hela ekologiska kaffebönor

Dessa otroligt goda kaffebönor ger en kopp som har en frisk syrlighet med inslag av nypon och en trevlig ton av nöt i eftersmaken. Kaffet är mellanrostat till perfektion för att få fram den allra bästa smaken från kaffebönorna. Detta är en favorit hos många kaffeälskare, kanske till och med en av favoriterna på Nybryggt-kontoret!

Kaffebönor från Eguale som är både ekologiska och Fairtrade-certifierade. Women's right har fått sitt namn på grund av att bönorna är plockade av kvinnor i Peru, de är en del av kooperativet UNICAFEC. Det är ett tight gäng på ungefär 400 medlemmar i San Ignacio-provinsen, Peru. De odlar ekologiskt och Fairtrade-certifierat kaffe av toppkvalité. Drygt en fjärdedel av medlemmarna är kvinnor, och det är dessa grymma damer som står bakom Eguale Women’s Rights Coffee. Varje kopp är spårbar till en kvinnlig kaffeodlare och inkluderar en extra premie för kvinnors utveckling, plus ett arbetsprogram för jämställdhet.

Women’s Rights Coffee är inte bara en god dryck, det är ett kraftfullt verktyg för att jämna ut spelplanen mellan kvinnor och män. Genom att organisera sig, äga mark och ta ekonomiska beslut, får kvinnorna både bättre självkänsla och större beslutsfattande.

Den extra premien för kvinnokaffet hos UNICAFEC har bland annat finansierat ”Polytunnels” för kaffetorkning. Förr torkades kaffet direkt på marken, och när det regnade kunde bären mögla. Men med Polytunnels är det problemmet ett minne blott, och kaffet kan torka som det ska.