Prova på paket Strandvejsristeriet 4x30g
- 70.81 NOK
Article Number:
KA24S
Strandvejsristeriet - Prova på Kit, hela kaffebönor 4x30g (2 kaffekoppar/påse)
Ett kaffe kit med 4 olika sorters specialkaffe. Smakprovspaketet innehåller 4 påsar med 30g kaffebönor, det brygger ca 5dl kaffe (4 koppar). De olika kaffesorterna och rostningsgraderna ger olika smaker beroende på hur du maler och brygger ditt kaffe. Alla kaffesorter funkar bra med en vanlig elektrisk filterbryggare. Men har du möjlighet så rekommenderar vi att prova andra bryggmetoder också!
Varje påse är markerad med ett nummer (5, 11, 17, 23). Allt kaffe är rostat i oktober 2024.
Obs! Ingen info de olika sorterna kommer med, men du kan se det här:
5. Etiopien Shakisso
Ursprung: Etiopien, Guji, Sidama
Producent: Privata odlare i Shakisso-området
Sort: Blandade Heirloom
Höjd: 1800–1950 m.ö.h.
Process: Tvättad
Rostning: Ljus
Smaker: Fruktig, lätt syra
Bryggmetoder: Pour-over, Aeropress
Detta ekologiska kaffe kommer från privata odlare i Shakisso-området i Etiopiens Guji-region. Kaffekörsbären odlas på hög höjd, plockas när de är mogna, tvättas och fermenteras i cirka 36 timmar. Därefter torkas bönorna på upphöjda bäddar i 10 dagar. Den ljusa rostningsteknik bevarar kaffets naturliga fruktighet och syrlighet, vilket ger en uppfriskande kopp.
11. Guatemala Finca Ceylan Y Anexos
Ursprung: Guatemala, Atitlán, Chimaltenango
Producent: Dariush Echeverria Zachrisson, Finca Ceylan Y Anexos
Sort: Bourbon, Caturra, Catuai
Höjd: 1050–1400 m.ö.h.
Process: Tvättad
Rostning: Mellanmörk
Smaker: Mörk kakao, torkad frukt, nötter
Bryggmetoder: Pour-over, French press
Finca Ceylan Y Anexos har producerat kaffe i över 150 år i Guatemalas Atitlán-region. Detta ekologiska kaffe genomgår traditionell tvättning och fermentering, och bönorna torkas på soliga uteplatser.
Den mellanmörka rostning framhäver kaffets naturliga komplexitet och ger en välbalanserad kopp med toner av mörk kakao och torkad frukt.
17. Colombia Pachamama
Ursprung: Colombia, Tolima, Planadas
Producent: 30 små gårdar i Planadas
Sort: Caturra, Typica, Colombia F8, Castillo
Höjd: 1600–2000 m.ö.h.
Process: Tvättad
Rostning: Ljus
Smaker: Ljus choklad, fruktiga undertoner, balanserad syra
Bryggmetoder: Pour-over, Aeropress, Filter
Odlade på de vackra höjderna av Anderna i Tolima, Colombia, kommer detta ekologiska kaffe från 30 små gårdar som arbetar tillsammans i kooperativ. Kaffebären handplockas och tvättas innan de genomgår fermentering, vilket framhäver deras komplexa smakprofil.
Den ljusa rostningen bevarar kaffets naturliga syra och sötma, vilket ger en balanserad kopp med toner av choklad och frukt.
23. Peru Cajamarca
Ursprung: Peru, Cajamarca, San Ignacio
Producent: Alto San Ignacio-kooperativet
Sort: Catimor, Caturra, Pache, Bourbon
Höjd: 1400–1800 m.ö.h.
Process: Tvättad
Rostning: Mellanmörk
Smaker: Karamell, kakao, lätt citrussyra
Bryggmetoder: Pour-over, Filter
Detta ekologiska kaffe odlas i norra peruanska Anderna av småproducenter i Alto San Ignacio-kooperativet. Kaffebären handplockas och fermenteras i tankar innan de soltorkas eller torkas i tält på upphöjda bäddar.
Den mellanmörka rostningen framhäver naturliga toner av karamell, kakao och citrus, vilket ger en elegant och balanserad smakprofil.