Große Auswahl an Kaffee- und Kaffeemaschinen

Hälla kafferosteri Colombia kaffebönor 250g

  • 12.08 EUR
Auf Lager
Article Number: 2052

Hälla Kafferosteri Colombia 250g hela kaffebönor, Single Origin & Specialkaffe.

Det svenska mikrorosteriet Hälla Kafferosteri har skapat denna otroliga kaffeblandning med kaffebönor från Colombia. Ett mellanrostat kaffe som har toner av karamell, choklad och apelsin.

Kaffebönornas exakta ursprung ligger i den charmiga kaffeodlingsregionen Tolima i mitten-västra delen av Colombia. Med en imponerande yta på 23 562 km² och en befolkning på 1,3 miljoner invånare är Tolima en av landets mest betydelsefulla kaffeodlingsområden.

Inom Tolima sträcker sig kaffeodlingen över 38 distrikt, inklusive Planadas, Ibagué, Chaparral och många fler. Dessa distrikt är hem för över 60 000 familjer som ägnar sig åt konsten att odla kaffe av högsta kvalite. Med sina natursköna landskap och optimala klimatförhållanden skapar Tolima en perfekt miljö för att odla högkvalitativt specialkaffe.

Totalt sett är hela 106 742 hektar av Tolima vigt åt kaffeodling, där en mångfald av kaffesorter trivs, inklusive Castillo, Cenicafé 1, Colombia och Tabi. Tolima har etablerat sig som den tredje mest framstående kaffeodlingsregionen i Colombia, känt för sina producenter och deras hängivenhet till att odla kaffe av högsta kvalitet. Generation efter generation har kunskapen om kaffeodling förts vidare, vilket har skapat en rik kaffekultur i regionen.

Detaljer om Colombia Single Origin kaffebönor:

Region: Tolima
Poäng: 84/100
Odlingshöjd: 1500-1800 m.ö.h.
Kaffesorter: Castillo, caturra & colombia
Bearbetning: Tvättat
Rostning: Mellan
Smaktoner av karamell, choklad & apelsin