Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

DET 5 BÄSTA BRYGGKAFFE 2022

|8/01, 2022

Det 5 bästa bryggkaffe 2022

Hitta 2023's bästa kaffe här.

Vilket är det bästa kaffet när nu 2022 börjar? Vi har frågat våra kaffeexperter om tips, och nedan är deras fem bästa
sorter bryggkaffe för 2022! Det är båda klassiker så väl som nyheter. Och en bubblare som är lite annorlunda.

Under de senaste åren har fler och fler får upp ögon för nya och spännande kaffesorter. Genom att rekommendera de bästa nya sorter att testa tror vi fler kan hitta kaffe som de verkligen tycker om. Listan är därför lite blandade kaffetyper, både de klassiska, så väl som kaffe med speciella och väldigt uppskattade drag.

SÅ VILKA ÄR DE KAFFE FÖR 2022 SOM VI REKOMMENDERAR? DET ÄR DESSA:

1. Passalacqua Harem malet kaffe

Detta är ett kaffe som helt klart är bland de bästa som finns. Det är inte konstigt heller - det består till 5% av Jamaica Blue Mountain kaffebönor, som är bland de dyraste och mest utvalda kaffebönorna som finns! Det märks i smaken och många säger just detta Passalacqua kaffe är bland de godaste de har druckit.

2. Lavazza Rossa malet kaffe

Ett kaffe som är härligt italienskt och samtidigt internationellt. Lavazza växer mycket i populäritet i Sverige just nu, och deras Rossa kaffe är den bästa kaffesorten för många svenskar som tycker om mörkare rostat kaffe. Fungerar bra både som bryggkaffe men även i mokabryggare.

3. Kimbo Aroma Gold malet kaffe.

Detta kaffe har verkligen Italiens arom. Det är rostad enligt den syditalienska stilen, från Neapel. Detta kaffe är en av de finaste kaffen Kimbo Espresso har i sitt sortiment. Detta kaffe består av 100% Arabicabönor och har ett lite lägre koffeinhalt, vilket gör det perfekt som kvällskaffe.  

4. Illy Espresso Classico malet kaffe

Illy är verkligen ett klassiskt kaffemärke, och detta är deras mest klassiska kaffe. Detta är ett kaffe på 100% arabicabönor, från Brasilien, centralamerika och afrika.

5. Johan & Nyström Fika malet kaffe

Ett kaffe där Johan och Nyström hyller den svenska kaffetraditionen. Dock inte så mörkt som ett klassiskt svenskt bryggkaffe, utan lite ljusare rostad med fokus på att få fram härliga nötaromer och chokladtoner.

BUBBLARE

Kahls Kaffe Monsun Malabar

Detta kaffe från Kahls, är ett så kallad monsunkaffe. Det betyder det är ett kaffe som utsätts för väder - precis som kaffe som transporterad med skepp från Indien och Indonesien gjordes för längesedan, vilket gav kaffet en unik arom.

Det är ett mörkrostad med extra kraftig smak, och har nyanser av både kola och whiskey.

Inte det vanligaste kaffet, men väl värt att testa!


Är du intresserad av fler olika bryggkaffe så kan du titta här. Du vet väl att du kan sortera våra kaffesorter efter omdöme? Så kan du ta del av vad andra tycker är det bästa alternativen!