Frakt 59:- Fri frakt från 299:-

Lidingö Rosteri - Kenya Peaberry Iyego Marimira - Mellanljus - 250g

  • 109 SEK

Produkten är tyvärr slut. Bevaka den och få e-post när den är tillbaka. 

Artikelnummer: SK-2514

Mellanljus rostning ger fler smaker!

Mycket elegant syra, fina frukttoner av grapefrukt, pomerans, passionsfrukt och sandelträ

Kenyas forskning och utveckling är enastående. Deras kvalitetskontroll är minutiös och många bönder är utbildade kring dem olika jordbruksmetoder som används för att uppnå fina skördar av hög kvalitet. Ett bra kaffe från Kenya lyser upp gommen från fram till baksidan av tungan med åtråvärda ljusa toner i koppen, komplex intressant bärton med en aning krydda och vinaktiga nyanser. Hälften av landets kaffeproduktion odlas av 600.000 små jordbrukare som är organiserade i flera hundra kooperativ.

Endast Arabica odlas i Kenya. På 50-talet tog Scott Laboratories fram en hybrid som till stor del ersatt det ursprungliga franska Bourbon bestånd som hade kommit till Kenya från grannlandet Etiopien. Den mest kända är SL 28 och SL34. Läget kring ekvatorn ger två skördar per år, den största skörden under oktober-december och den andra kring april-juni. Kaffet tvättas och torkas sedan i solen på upphöjda torkställningar som kallas "Afrikanska sängar".

Detta Kenya toppkaffe kommer från Iyego Marimira och växer på 1800 meters höjd runt Mount Kenya vid ekvatorn. Den årliga nederbörden är 1250 mm vilket är extra gynnsamt för Kaffeträden som växer i mineralrik vulkanisk lerjord.

Använd med fördel en Espro Press, Chemex, en Clever Dripper eller en Aeropress när du brygger.