•        Fri frakt över 500kr   

  •             Snabba leveranser

  •              Stort urval av kaffebönor & kaffemaskiner  

Press

Det är enkelt att få en till en god kopp från en presskanna. Dock så behöver vi få några faktorer rätt innan vi lyckas. Det vikigaste är rätt dosering och malningsgraden på kaffet. Vi doserar ca 7gr per dl vatten och malningsgraden ska vara grov, ca 8-9 på en skala mellan 1-10 där bryggkaffe mals runt 4-5.

Efter vi har doserat och malt vårt kaffe så kokar vi upp vatten och fyller upp vår presskanna. Tricket är sedan att låta kannan stå 3-4 minuter innan vi pressar ner filtret. För ett bättre resultat så rör runt vatten och kaffe innan vi sätter på filtret och väntar våra minuter.

Det går bra att använda olika sorters kaffe vid bryggning i presskanna. Dock är det också viktigt att tänka på malningsgraden. Kaffe för presskanna ska vara lite grövre malet än för bryggkaffe. Det betyder att det är bra att antingen köpa kaffe speciellt för pressokaffe, eller att mala kaffe själv direkt innan bryggning. För bäst smak rekommenderar vi att köpa en bra mindre kvarn, så som Wilfas WSCG-2, som är väldigt bra och enkelt och relativt billig. Med denna kan du köpa hela bönor kaffe, och mala själv på bara några sekunder innan bryggning. Ger garanterad djupare och fylligare smak på din nästa kaffekopp!
 
Lycka till med bryggningen!
 

 

Produkter