•  Frakt 48 kr / fri frakt från 599 kr   
  •                    Över 15.000 nöjda kunder
  •                 Stort urval av kaffebönor & kaffemaskiner

  •  

  •  
Johan & Nyström - Colombia Decaf Single Origin - Ljusrostade kaffebönor - 250g Johan & Nyström - Colombia Decaf Single Origin - Ljusrostade kaffebönor - 250g


Artikelnummer:
KUDECAF2-x

Johan & Nyström Colombia decaf kaffebönor 250g

OBS! BFD 08/22

Johan & Nyström Colombia decaf koffeinfritt kaffe 250g, hela bönor

Detta mörkrostad kaffe är från de högt belägna kaffeplantagerna i Huila, södra Colombia. I denna region finns en process för att skapa koffeinfria kaffebönor av högsta kvalité, smak och med bra hållbarhet. Descafecol är där detta sker. De har inte heller vilket kaffe som helst som de gör koffeinfria, utan det är kaffe från närliggande plantager och som hanteras snabbt efer skörden. Allt för att hålla en så bra kvalité som möjligt! 

Johan & Nyströms Colombia Decaf är upphandlat direkt av 11 småbönder kring städerna Pitalito och Oporapa i den hyllade kafferegion. Dessa skördar sker inom en tio dagars period och därefter processat enligt den sedvanliga tvättade metoden.

För decaf så förs kaffet ner till Manizales och Descafecol. Metoden man använder på decaf-fabriken bygger på enbart en kombination av kristallklart bergsvatten och en ester kallat etylacetat, som utvinns naturligt ur melassen från rörsocker. Etylacetat är vanligt även i mängder av färska frukter och grönsaker.

Utan att utsätta bönorna för onödigt högt tryck eller höga temperaturer har man med hjälp av sofistikerad ångteknik möjligheten att extrahera enbart koffeinet från kaffet. Detta bibehåller då bönans naturliga cellstruktur samt även smak och arom.

Kaffet har en fin frisk sötma, medel fyllighet och en eftersmak som är helt ren och mycket njutbar. Ett fantastiskt kaffe, som nog är bland det godaste koffeinfria kaffe som finns.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Andra artiklar relevanta till denna produkt
Produkter