•  Frakt 48 kr / fri frakt från 497 kr   
  •        Snabba leveranser
  •            Över 10.000 nöjda kunder

  •            Stort urval av kaffebönor & kaffemaskiner

Tack till de 339 personer som har klimatkompenserat under 2020

Hej du som valde att klimatkompensera ditt köp hos oss. Detta är ett tack till dig.

Jag vill säga tack för att du valt att vara göra detta. Du är en av 339 personer som fattat det beslutet, sedan vi introducerade möjligheten under augusti i år. Tillsammans har ni kompenserad för över 6.000 kg CO2.

Vi har själva valt att dubblera denna mängd, och totalt har nybryggt på det sättet kompenserad för över 12.000 kg CO2. Detta är både lite och mycket - det motsvarar ca 16 flygresor till Thailand eller ca 6.000 mils bilkörning (en genomsnitt svensk kör lite mer än 1.000 mil per år). Men det är samtidigt bara lite mer än så mycket som 1.5 genomsnitts svensk släpper ut genom konsumtion på ett helt år... Men det är ett steg åt rätt håll.

Vi arbetar ständigt för att göra kaffevärlden lite mer klimatvänlig. Tyvärr är det omöjligt i dagsläget att odla, rosta och frakta kaffe utan utsläpp. Vi försöker hela tiden uppmuntra leverantörer att hitta nya sätt, men fram tills det är löst är klimatkompensering det bästa alternativet. 

Vi är alltid öppna för tankar och perspektiv här! Vi behöver förflytta världen mot att bli CO2 neutral. Så även om detta på ett sätt endast är småsaker, så ger varje liten sak effekt.

Vår målsättning för 2021 är att allt kaffe hos oss ska klimatkompenseras.

/Karsten, VD och ägare.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter