•        Fri frakt över 500kr   

  •             Snabba leveranser

  •              Stort urval av kaffebönor & kaffemaskiner  

Här samlar vi information om kaffe och kaffekunskap, både om bryggningsmetoder, kaffesorter och annan kuriosa kring kaffe, kaffemaskiner och kaffebönor!

Segafredo och deras tankar kring hållbarhet

Segafredo Zenetti är en av Italiens största kaffeproducenter, och en av världens ledare. Med över 40 miljoner koppar Segafredo kaffe som serveras dagligen, är detta verkligen en av de stora aktörerna!

Stora aktörer och hur de gör med hållbarhet spelar stor roll för både miljöpåverkan och villkoren för de anställda. Segafredo arbetar mycket med egna plantager, vilket är inte standard bland många andra rosterier. Genom att ha egna plantager kan man direkt styra hur man odlar, miljöpåverkan och arbetarnas förhållanden. Det går att läsa mer om hur de arbetar på deras sida.

Ibland görs det rakningar på kaffemärken runt om i världen, och hur de står mot varandra. Här kan man se hur Segafredo rankar jämfört med andra. Tyvärr är många stora kaffemärken inte så starka när det kommer till hållbarhet - det är svårt att producera stora mängder kaffe till konkurenskraftiga priser. 

Svenska kaffemärken är ofta lite bättre på CSR och hållbarhetstänket, både de stora som tex Zoegas med sina specialkaffe som är Fairtrade eller krav-märkta kaffesorter, eller Johan & Nyström som gör mycket Direct Trade, eller KW Karlberg som har långa relationer med utvalda plantager. Generellt är mellanstora producenter (som alla de svenska nämnda här) bra på detta, iom de inte har så gigantiska volymer. Det är när det är stora volymer som det blir svårt att ha bra hållbara produktioner. Vi har en överblick över olika sorter här med bra villkor och hållbarhetstänk samlat hos oss. Där kan man även sortera efter bryggkaffe och espressokaffe, eller om malet eller hela bönor.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter