•        Fri frakt över 500kr   

  •             Snabba leveranser

  •              Stort urval av kaffebönor & kaffemaskiner  

Här samlar vi information om kaffe och kaffekunskap, både om bryggningsmetoder, kaffesorter och annan kuriosa kring kaffe, kaffemaskiner och kaffebönor!

Godare kaffe med en ren kaffemaskin

häller svart kaffe ner i en kopp

Såhär enkelt är det att rengöra kaffemaskinen

Visste du hur vanligt det är med mögel i kaffemaskinen? Bakterier trivs väldigt bra i miljön eftersom det både är varmt och blött. Enligt en undersökning av Huffington Post har 50% av alla kaffemaskiner mögel i sig och det frodas mer bakterier där än på ett badrumshandtag.

När man hör dessa siffrorna förstår man att kaffet inte heller smakar lika gott när maskinen, kannan eller kvarnen är skitiga. En bra tumregel är att avkalka kaffebryggaren en gång i månaden och alltid skölja av lösa delar med hett vatten. 

Rengöring av kaffebryggare

För din vanliga kaffebryggare bör du skölja av kannan och filtrer efter varje användning. Utöver det är det bra om du också kan diska ur delarna med diskmedel någon gång i veckan.

Avkalka din kaffebryggare en gång i månaden. Det finns en mängd produkter som hjälper dig att avkalka, men vill du göra det ännu enklare kan du använda ättika. Blanda hälften vatten, hälften ättika i vattenbehållaren till kaffebryggare och låta maskinen brygga hälften. Därefter stänger du av maskinen och låter den stå en stund. Efter ca en halvtimme kör du igenom resten av ättiksvattnet. Brygg sedan ett par omgångar rent vatten för att rensa bort resterna av ättika i systemet.

Rengöring av presskannan

Presskannan sköljer du under varmt vatten efter varje användning. Tänk på att det ofta fastnar kaffe i filtret som inte släpper bara genom att skölja med vatten. Ta hjälp av en diskborste, kanske kan du ha en tillägnad din presskanna? 

Någon gång i veckan behöver hela kannan diskas med diskborste och diskmedel och sedan få luftorka. Tänk på att även insidan av locket ska diskas för att bli av med eventuella kalklagringar. 

Rengöring av espressomaskinen

Hur du ska rengöra din espressomaskin beror på vilken maskin du har. Vi har en mängd rengöringsprodukter speciellt framtagna för de olika espressomaskiner vi har i lager. Se rengöring för espressomaskiner. 

Rengöring av kaffekvarnen

Många av er som besöker oss maler sitt eget kaffe varje morgon. Men hur ofta rengör du kaffekvarnen? Här kommer några saker du kan göra någon gång i månaden för att rengöra din kaffekvarn:

- Med dammsugarens minsta munstycke kan du fånga upp små kafferester.

- Ta isär din kvarn och använd en pensel eller torr trasa för att rengöra insidan.

- Köp rengöringstabletter eller kristaller för rengöring av kvarnen. Börja med att mala kristallerna/tabletterna och därefter en omgång kaffe. Genom malning av kaffet tar du bort alla resterna av tabletter i malningssystemet. Kaffebönorna du malt går inte att använda till bryggning, utan släng dem och mal sedan en ny omgång. 

Tänk på att de bönor du använder för att rensa efter rengöringskristallerna kommer finnas kvar. Därför är det bra att använda bönor av samma kvalitet som vanligt när du rengör. 

 

Känner du ett behov att rengöra dina kaffemaskiner nu? Se de rengöringsprodukter som finns i vårt sortiment. 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter