•        Fri frakt över 500kr   

  •             Snabba leveranser

  •              Stort urval av kaffebönor & kaffemaskiner  

Här samlar vi information om kaffe och kaffekunskap, både om bryggningsmetoder, kaffesorter och annan kuriosa kring kaffe, kaffemaskiner och kaffebönor!

Vilket är bästa italienska kaffet?

"Vilket är mest äkta italienska kaffet?" 

Denna fråga, eller en variant av den, får vi ibland, och svaret på den är, som mycket annat i livet: beroende på. För det är en fråga som har många nyanser. Det är lite som att fråga: vad är det bästa Svenska kaffe? Och beroende på vem du frågar, och var de bor, kommer de säga olika saker. Är det Zoegas eller Gevalia? Eller något mindre rosteri, så som KW Karlbergs?

Lavazza

Det kaffe som de flesta förknippar med italien, det är Lavazza, och det är också utan tvekan ett av de populäraste kaffesorterna från Italien. Det är även galet populärt i Italien - det brukar sägas att ungefär hälften av all kaffe som säljs i Italien är från Lavazza! Så på det sättet, är Lavazza helt klart det mest italienska kaffe, för många.

Men egentligen kan man dela upp Italien i olika regioner, som har olika preferenser och smaker - lite som vi också i Sverige har regioner som föredrar Zoegas och andra som föredrar Gevalia…

Nord- och Syditalien

I Italien är indelningen nord och syd. Den norditalienska stilen, där Lavazza är den största, har har sin bas i Turin. Men även andra, så som Segafredo, som har sin bas utanför Venedig, eller Lucaffe, vid Gardasjön Den syditalieska stilen, har ofta sin bas i Neapel - som är lite utav att kaffe-mecka i Italien. Och den syditalienska stilen har många fler olika rostierier, som alla har sina nyanser på kaffet.

De som sticker ut och är populära bland de sydliga, är framförallt tre olika märken: Kimbo, Passalacqua och Mauro Caffè. Alla dessa är kända, både i Italien och utanför. och alla har sina olika smaker, traditioner och historia. Det är kaffe som ofta är starkt, intensivt och med en härlig crema på espresson.

Men det bästa sättet att veta vilket som är det bästa italienska kaffe, för dig, är att faktiska smaka det. För kaffe är i grund och botten en individuell smakupplevelse. Det spelar ingen roll vad ”experter” tycker, eller vad som säljs mest, eller har längst tradition. Det som räknas är vad du tycker är gott.

Vad rekommenderar vi?

Vill du lära känna lite olika italienska kaffesorter, så har vi satt ihop en lista med olika varianter, som är bra för att ”lära känna” de olika rosterier. Rekommenderade kaffesorter för att lära känna de olika italienska kafferosterierna?

Med dessa olika sorter kan du utan problem få en nyanserad, och välsmakande, bild av olika italienska kaffesorter. Och du kan kanske själv hitta, vad som är det bästa italienska kaffet - för dig. 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter